Előfizetés

Meghalt 181 Covid-beteg, 4153 fertőzöttet regisztráltak

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.13. 09:15
Védőfelszerelést viselő orvos az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Kórházban 7646 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 606-an vannak lélegeztetőgépen.
Újabb 4153 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 280 400-ra főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 181, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 6965-re emelkedett – írja a kormányzati tájékoztató oldal. A gyógyultak száma jelenleg 80 752, az aktív fertőzötteké pedig 192 683. Az aktív fertőzöttek 18 százaléka, az elhunytak 21 százaléka, a gyógyultak 23 százaléka budapesti. 
Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (55 801) és Pest megyében (35 776) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (17 090), Borsod-Abaúj-Zemplén (16 465), Hajdú-Bihar (15 612) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (14 125). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (5121). Kórházban 7646 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 606-an vannak lélegeztetőgépen.  A kormány döntése értelmében január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én lesz döntés, az esti kijárási tilalom szilveszterkor is érvényes lesz. 

Visszakerült Balogh Ákos Gergely az Index vezetésébe

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.13. 08:34

Fotó: Huszár Dávid / Népszava
Egy hónapig volt távol.
Visszakerült az Index vezetésébe a korábbi főszerkesztő-helyettes, Balogh Ákos Gergely. Ezúttal a tartalom- és üzletfejlesztési vezetői posztot kapta meg szinten napra pontosan egy hónappal azután, hogy Szombathy Pál kirúgta – vette észre a 24.hu. A változás már a lap impresszumában is látható.  Balogh Ákos Gergelyt novemberben bocsátották el az Indextől, épp mielőtt lejárt volna a próbaideje. Az akkori főszerkesztő, Szombathy Pál akkor azt mondta, hogy „az elmúlt három hónapban kiderült, nem egyformán gondolkodunk az Indexről és az Index-főszerkesztő-helyettesek szerepéről. Tárgyalunk vele ugyanakkor további lazább együttműködési formákról.”
Hamarosan azonban az Index átkerült a Magyar Fejlődésért Alapítványtól a Vaszily Miklós-Ziegler Gábor féle Indamediához, és Szombathynak is távoznia kellett. A lap megbízott főszerkesztője Fekete-Szalóky Zoltán lett, Szombathy Pál vezetése alatt főszerkesztő-helyettesként dolgozott. Kitzinger Szonja maradt főszerkesztő-helyettes, viszont az eddig a sportrovatot vezető Ilku Miklóst kinevezték megbízott főszerkesztő-helyettesnek.

Borús, ködös idővel búcsúzik a hét

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.13. 07:48
A ködtakaróból kiemelkedő salgói vár Salgótarján közelében december 11-én
Fotó: Komka Péter / MTI
A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között alakul.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult, párás, néhol ködös idő lesz, de északon, északnyugaton szakadozottabb lehet a felhőzet. Szitálás bárhol előfordulhat, emellett a Tiszántúlon néhol kisebb eső is kialakulhat. A többnyire mérsékelt északi, északnyugati szél a Győr-Szeged sávban időnként megélénkül. Borsod-Abaúj-Zemplén megyére az ónos eső veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.   A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 7 fok között alakul, késő estére -1, +5 fok közé hűl le a levegő.