Előfizetés

Börtönbe küldenék a Hármashatár-hegy rémét

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.21. 15:00

Fotó: police.hu
A hajléktalan férfi sportolókat és túrázókat támadott meg az erdőben, most vádat emeltek ellene.
Tetemes bűnlajstroma van a 39 éves B. Ferencnek, aki a Fővárosi Főügyészég vádirata szerint három év alatt többeket is megtámadott a Hármashatár-hegyen. Egyik áldozata Kiss Miklós válogatott terepfutó volt. Szerencsére senki sem sérült meg a történtek során, pedig sajnos volt rá lehetősége a férfinak, hogy nagyobb bajt okozzon. Itt a lista, mivel vádolják őt: 
  • 2017. május 3-án kora este, a Hármashatár-hegyről az egyik turistaúton lefelé tartó sértettet meglökte. Amikor a sértett kérdőre vonta, a támadó egy tőrkést rántott és szidalmazni kezdte a sértettet, aki a helyszínről elmenekült.
  • 2019. február 22-én kora este a Páfránykert utat a Hármashatár-heggyel összekötő turistaúton futó sértettet szidalmazni kezdte, sprayvel megpróbálta arcon fújni és egy vascsővel is megkísérelte megütni. Kettejük között dulakodás alakult ki, melynek során a sértett lefegyverezte a terheltet, azonban a férfi egy fadarabot vett elő és azzal folytatta a támadást. A sértett el tudott menekülni.
  • 2020. április 22-én délután a Hármashatár-hegyen az egyik földúton kerékpározó sértettet megütötte. Amikor a sportoló ezt sérelmezte, a férfi sprayvel szembe fújta és egy tárggyal meg is ütötte, mielőtt a sértett el tudta hagyni a helyszínt.
Végül egy, az elfogására külön felállított nyomozócsoport kapta el Ferencet, aki azóta is a rácsok mögött várja sorsának alakulását. Ami nagyon úgy fest, további börtönéveket jelent, mivel a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség 3 rendbeli felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette emelt vádat ellene. 
A vádhatóság letöltendő börtönt indítványoz, aminek maximuma akár 4,5 év is lehet.

Megállás nélkül elhajtott a püspökladányi sofőr, miután elütött egy férfit

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.21. 13:25
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 30 éves férfinak nem volt jogosítványa, autója pedig ki volt vonva a forgalomból.
A Püspökladányi Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy férfival szemben – írja a police.hu. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított Kaba belterületén közlekedett autójával 2020. december 20-án 15 óra körül. A sofőr, amikor járműjével a Kazinczy utca és a Mátyás király utcák kereszteződéséhez ért, elütött egy elektromos kerékpárral haladó férfit, majd megállás nélkül elhagyta a helyszínt. A sértett a balesetben – az elsődleges orvosi vélemény szerint – könnyű sérüléseket szenvedett. A bejelentést követően a rendőrök még aznap este azonosították a feltételezett elkövetőt, akit előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki. A férfi beismerő vallomást tett. Az eljárásban az is kiderült, hogy a 30 éves püspökladányi lakosnak nem volt jogosítványa, autója pedig ki volt vonva a forgalomból.

Saját fia ölhette meg az idős asszonyt a XVII. kerületben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.21. 10:26

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A holttestet a nő unokája találta meg.
A nyomozás adatai szerint a saját fia ölte meg azt az idős asszonyt, akinek a holttestét vasárnap este találták meg Budapesten. A férfi saját magával is végzett a helyszínen – közölte a rendőrség honlapján. A két holttestet egy XVII. kerületi ingatlanban találták meg a rendőrök 2020. december 20-án este, miután az asszony unokája bejelentette, hogy holtan találta nagymamáját. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt indított eljárást. A jelenlegi adatok szerint a családi házban lakó 91 éves asszonyt saját fia ölte meg egy engedéllyel tartott vadászpuskával, amivel utána saját életét is kioltotta.