Előfizetés

Lelőtte a járőrtársa életére törő férfit egy rendőr Újpesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.24. 08:39
Rendőrségi helyszínelők 2020. december 24-én egy IV. kerületi társasház előtt
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A megszúrt rendőrt kórházba vitték, az ügy körülményeit az ügyészség vizsgálja.
A rendőrség közleményében az áll: egy társasház lépcsőházában hangoskodó férfiről tettek bejelentést csütörtök reggel, 6 óra 37 perckor Budapest IV. kerületéből, a Kassai utcából. A kiérkező járőrpár egyik tagját az agresszív férfi egy késsel többször megszúrta, ezért társa életének védelmében a másik rendőr lelőtte a támadót, aki a helyszínen életét vesztette. A megszúrt rendőrt kórházba vitték. Az ügy körülményeit az ügyészség vizsgálja.

Csőtörésre és vízszivárgásra hivatkozva jutottak be lakásokba a tolvajok, hatmillió forintnyi zsákmányt gyűjtöttek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.24. 07:37
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az öt gyanúsítottat elfogta a rendőrség.
Csőtörés, vízszivárgás és csapok ellenőrzése; ezekre az ürügyekre hivatkozva jutottak be a csalók három idős nő lakásába, ahonnan összesen csaknem hat millió forint értékben loptak el ékszereket, pénzt és drágaköveket – írja a police.hu. A közlemény szerint a trükkös lopásokban az öt férfi közül mindig más vett részt, akik az idős asszonyokat meggyőzték arról, hogy vízszerelők és különböző munkálatokat vagy ellenőrzéseket kell elvégezniük. Bejutva a lakásokba egyikőjük elterelte az asszony figyelmét, míg a másik pénz és értékek után kutatott. Egyik alkalommal hárman csöngettek be egy VI. kerületi lakásba, ahol a kulcsra zárt szekrényt felfeszítették, majd onnan nyolcezer eurót, tizennégy aranygyűrűt, nyolc arany karkötőt, több arany nyakláncot -és medált, igazgyöngyöket, továbbá gyémánt fülbevalókat is elloptak. Az öt feltételezett elkövetőt – a 43 éves G. Istvánt, a 46 éves G. Csabát, a 26 éves G. Krisztiánt, a 33 éves G. Ferencet és a 40 éves J. Istvánt – azonosította a rendőrség, ellenük lopás gyanúja miatt folytattak eljárást. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát, az iratokat átadták az ügyészségnek. 

Figyelmeztet a rendőrség

A rendőrség a honlapján arra hívja fel a figyelmet, hogy a szolgáltatók munkatársai jól beazonosíthatók, céges logóval ellátott munkaruhát viselnek, valamint a gépjárműveken is jól látható az adott szolgáltató logója és neve. A munkatársak rendelkeznek céges igazolvánnyal, készpénzt pedig nem kérnek, és nem adnak vissza a helyszínen. Az ilyen bűncselekményeket éberséggel lehet megelőzni – hangsúlyozzák, hozzátéve: amennyiben valaki arra gyanakszik, hogy csalók próbálnak bejutni otthonába, hívja azonnal a rendőrséget a 112-es telefonszámon.

Ingyen akarta megúszni a karácsonyi bevásárlást - Ezt a férfit keresik a kőbányai rendőrök (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.12.23. 19:01
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Fizetés nélkül távozott volna, majd a vele szembejövő biztonsági őrre támadt, végül elmenekült.
Rablás kísérletének gyanújával keresik a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói azt a férfit, aki kedden egy kőbányai üzletből, árukkal megpakolt bevásárlókocsiját akarta „észrevétlenül” kitolni – derült ki a police.hu szerdai felhívásából. Az üzletben videófelvétel készült a tettesről, aki kedd reggel fél kilenc előtt próbálta meg elintézni a karácsonyi bevásárlást ily módon. A férfi a bejáratot kijáratnak használva akart fizetés nélkül távozni, azonban szembetalálkozott a munkába érkező biztonsági őrrel, aki megpróbálta őt megállítani. A bevásárlókocsit sikerült is visszatartania, de a rablónak sikerült elmenekülnie.
A rendőrség kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívón.