Előfizetés

Magukra ismertek a hírekben, feladták magukat a Margit hídi kőkereszt letörői

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.12. 15:04

Fotó: Ladjánszki Máté / Népszava
Nem ez az első eset, hogy a Szent Koronát ábrázoló szobrokat valaki megrongálja.
Szülei kíséretében ment be a II. kerületi rendőrségre az a 16 éves fiú és szintén 16 éves lány, akik még tavaly novemberben egy esti séta során a Margit hídon letörték és elvitték a Szent Korona műemlék két kőkeresztjét. A rendőrség felhívást tett közzé, ennek hatására adták fel magukat. 
Elmondták, hogy magukra ismertek a híradásokban, és bevallották, hogy ők törték le a kereszteket. Eredetileg nem akarták ellopni, hirtelen ötlet vezérelte őket, amikor úgy döntöttek, hogy letörik azokat a koronáról, amit azóta nagyon megbántak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a két fiatalt védett kulturális javak körébe tartozó tárgyra elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Szabadlábon védekeznek – áll a hivatalos tájékoztatásban.  Nem ez az első eset, amikor a Margit hídon található kőkereszteket vandálok törik le. Mint lapunk is beszámolt, volt, hogy két, erősen ittas fiatal a hidat díszítő kőkoronák közül nyolc darabról letörte a kőkeresztet. De akadt, aki a olyan ügyetlen volt, hogy a Dunába ejtette a műtárgyat

Holttestet találtak Salgótarján közterületén

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.12. 13:48
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A gyanú szerint a női áldozatot megölték.
Bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére ma reggel 7:35-kor, hogy Salgótarján egyik közterületén egy elhunyt nőt találtak – írja a police.hu. Az eset kapcsán felmerült az idegenkezűség gyanúja, ezért a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával megkezdte a nyomozást. Az eljárást halált okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt indították ismeretlen tettes ellen. A rendőrök egy embert már elő is állítottak az ügyben.

Lakástűzben életét vesztette egy idős férfi Bagaméron

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.12. 10:47
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az áldozat mozgásában korlátozott volt.
Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy negyven négyzetméteres lakóház kedden reggel Bagaméron, a Petőfi Sándor utcában – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága. A debreceni hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók oltották el a lángokat. Az épület átvizsgálásakor az épület egyik helyiségében egy embert találtak, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. A tűz keletkezési okát és körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják. A 24.hu érdeklődésére Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a tűzesetben mozgásában korlátozott, idős férfi halt meg. A főigazgatóság felhívta a figyelmet arra, hogy a legtöbb lakástüzet magukra hagyott gyertyák, hibás elektromos eszközök, vagy a túlterhelt elektromos hálózatok okozzák. Az is gyakori, hogy a fűtés, a főzés, vagy a dohányzás áll a lakástüzek hátterében. Hozzátették, hogy azokban a lakásokban, ahol van füstérzékelő, nem következik be halálos lakástűz, sőt füstmérgezés, nagyobb tűz sem jellemző. Ennek az az oka, hogy a füstérzékelő a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni.