Előfizetés

Csúnyán beégette magát a Hír TV - a Fidelitas közép-dunántúli elnökét kérték meg, hogy méltassa Orbán bejelentését

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.16. 15:47
Bóka Bence
Fotó: Youtube
Csak azt felejtették el közölni, hogy Bóka Bence nem egy átlagos fiatal.
Reméljük, Velkovics Vilmos nem abban a szellemben fogja majd oktatni a diákokat a Színház-és Filmművészeti Egyetemen, mint amit péntek este láthattunk tőle a Hír TV-ben. Az általa vezetett műsorban ugyanis kapcsolták Bóka Bencét, akit úgy konferált fel, hogy „23 éves, és már dolgozik, tehát van önálló bevétele”. Eközben pedig senki sem említette meg, hogy a "hétköznapi fiatal" a Fidelitas közép-dunántúli elnöke.
Bóka tehát úgy dicsérte a kormány intézkedését, hogy közben a nézők nem tudhatták, ő maga fidelitasos politikus. Mint kiderült, már ki is számolta, hogy az SZJA-mentesség fedezheti a havi benzinfogyasztását vagy a telefonszámláját. „Gyakorlatilag szerintem ez egy komolyabb fizetésemelésnek ér fel”

- írta a különös beszélgetésre felfigyelő 444. A portál cikke szerint később persze Bóka nem tudta meghazudtolni kenyéradóit, így gyurcsányozott is egy jót, valamint közölte, hogy igénybe venné a kormány összes családpolitikai juttatását.  A történtek igen súlyos újságíróetikai aggályokat vetnek fel, de ennél még aggasztóbb, hogy - mint lapunk is megírta - Velkovics Vilmos hamarosan az SZFE-n oktathatja a televíziózás alapjait.

Oltásra buzdító kampányt indít a főváros

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.16. 15:16

Fotó: Illyés Tibor / MTVA
Karácsony Gergely mellőzné a propagandát a vakcina-kérdésben.
"Budapest hamarosan saját tájékoztatókampányt indít, hogy minél több embert győzzünk meg az oltás fontosságáról."

- közölte közösségi oldalán a főpolgármester. A politikus bejegyzésében azt írta, az átoltottság növeléséhez a vakcinák iránti bizalom megteremtésére van szükség, mert minden ezen múlik. Úgy véli, a kormány "képtelen lejönni a pusztító propaganda útjáról" és oltásellenességgel vádolja az amúgy oltáspárti ellenzéket. "A miniszterelnök az Európai Uniót kritizálja, pedig egyelőre csak az EU-s kontingensből oltják Magyarországon az egészségügyben dolgozókat és az idősotthonok dolgozóit és ellátottjait is." 
Megítélése szerint jól tette a kormány, hogy megállapodott az uniós keretről, hiszen könnyen lehet, hogy a mai mennyiség sem állna rendelkezésünkre, mert a nagyobb és gazdaságilag erősebb országok elvinnék előlünk a kapacitást. Jelezte azt is, a Keletről várt oltóanyagok iránt nagyfokú a bizalmatlanság, az elutasítás. "Pedig lehet egy Kínában vagy akár Oroszországban gyártott vakcina is hatékony és biztonságos, ám ezt inkább ne politikusok sugallják, hanem független szakértők ítéljék meg Magyarországon és nemzetközi közösségünkben, az Európai Unióban."   
"Jó lenne, ha a kormányfő is bízna a tudományban, bízna a szakhatóságok munkájában, hiszen, ha az uniós és a magyar hatóságok is rábólintanak a kínai vagy akár az orosz vakcinára, akkor nem lesz miért kételkednünk alkalmazhatóságukban. Szerintem bizalmat csak úgy lehet ébreszteni, ha mi magunk is bízunk. Mert a bizalom tiszta, egyenes beszédből, a propagandától mentes tényekből épül. És most erre van szükség"

- zárta bejegyzését Karácsony Gergely.

A kínai oltás ellen szervezkedik a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) petíciót indít, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) - jelentette be a párt frakciószóvivője. Varga Zoltán közlése szerint a kormány láthatóan eldöntötte, hogy az EMA által nem ellenőrzött, bizonytalan hatékonyságú, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba szerint ugyanakkor "Gyurcsány Ferenc pártja felelőtlen és veszélyes játékba kezd, amikor az oltás ellen buzdít".

Félmilliónál is kevesebb ember beoltására elegendő az uniós vakcinakeret

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.16. 15:07

Fotó: Mónus Márton / MTVA
A köztévé csúcsra járatta a menetrendszerű uszítást és hergelést Brüsszel ellen.
Brüsszeli forrásból kevesebb mint félmillió ember beoltására elegendő vakcina érkezik Magyarországra március végéig az M1 kormányzati forrásból származó információi szerint.

A kormánykörökben közszolgálatiként emlegetett csatorna szombati adásban elhangzott, hogy a kabinet "egyértelműen elhibázottnak és lehetetlenül lassúnak tartja Brüsszel vakcinabeszerzését". A kormány számításai szerint ha csak Brüsszelre hagyatkozik Magyarország, akkor szeptember végénél előbb nem lehet feloldani a korlátozásokat. Ezért a kabinet úgy döntött, hogy Magyarország nem vár Brüsszelre - tették hozzá. A miniszterelnök utasítására a Pénzügyminisztérium a napokban több tízmilliárd forintot különített a brüsszeli keretszerződésen kívüli vakcinák beszerzésére. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kapott felhatalmazást a kormánytól a tárgyalásokra - hangzott el a műsorban. 
Magyarország Kína mellett Oroszországgal is egyeztet, a külügyminiszter ebből az okból rövidesen Moszkvába is utazik.

Hamarosan már tömegesen oltanak vele?
Fotó: Iliya Pitalev
Orbánék az orosz és a kínai vakcinát is hatékonynak és biztonságosnak tartják, amit arra alapoznak, hogy mindkét készítménnyel több millió embert oltottak már be. A kínai és az orosz vakcinát használják az Egyesült Arab Emírségekben és Bahreinben is. Magyarország erre hivatkozva mindkét gyártó országgal felvette a kapcsolatot. A kormányzat lehetségesnek tartja, hogy márciusig akár kétmillió ember beoltására is elegendő vakcina érkezik Magyarországra Brüsszelen kívüli forrásokból - hangzott el az M1-en.