Előfizetés
18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.

Megint késeltek a IX. kerületben - ezúttal nem élte túl az áldozat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.20. 19:44

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Az adatgyűjtés és a szemle jelenleg is tart.
Gyilkosság miatt kellett a rendőröknek kiszállniuk szerda este a fővárosban.

A közlés szerint 17 óra 23 perckor érkezett bejelentés, hogy a IX. kerületben megszúrtak egy 19 éves férfit. A feltételezett elkövetőt a kiérkező rendőrök pár percen belül a helyszín közelében elfogták. Az áldozaton sajnos nem tudtak segíteni, a helyszínen életét veszítette. Az adatgyűjtés és a szemle jelenleg is tart. Nem ez az első eset rövid időn belül, hogy a városrészben késsel rendeznek le egy vitát: korábban a Népszava is megírta, hogy szombaton, fényes nappal szurkáltak a Nagykörúton, a Mester utcai villamosmegállóban. A támadót a rendőrség gyorsan kézrekerítette, akit azóta a bíróság már le is tartóztatott. Itt a sértett - ugyan súlyos sérülésekkel - de megúszta a támadást. 

Lecsaptak a buszsávokban pofátlankodó autósokra a fővárosban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.20. 16:27

Fotó: Népszava
A BRFK rendőrei csak úgy osztották a sárga csekkeket.
Újra célzottan vadásztak az egyenruhások azokra az autósokra, akik a buszsávban közlekednek, vagy a buszmegállóban várakoznak. A legutóbbi ilyen akció kedden volt. 
Ekkor a buszsávban szabálytalan közlekedés miatt 12 alkalommal, míg buszsávban vagy buszmegállóban várakozás miatt 20 esetben alkalmaztak szankciót a fővárosi rendőrök.

Persze nem csak ezt nézték a hatóság emberei, így akkor is ment a bírság, ha valaki vezetés közben telefonált, nem kötötte be a biztonsági övét, vagy átlépte a záróvonalat. Összesen 29 helyszíni bírságot és 3 közigazgatási bírságot szabtak ki, 6 járművezetőt feljelentettek, figyelmeztetéssel 7 alkalommal éltek - közölte a rendőrség.