Előfizetés

Lakástűzben halt meg egy ember Tiszaszőlősön

MTI
Publikálás dátuma
2021.01.22. 09:46
Képünk illusztráció
Fotó: Kállai Márton
Egy családi ház belső tere és tetőszerkezete gyulladt ki.
Kigyulladt egy családi ház belső tere és tetőszerkezete péntek reggel Tiszaszőlősön, a tűzben egy idős ember meghalt – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-vel. Németh Ádám elmondta: a Szarvas Sándor úti tűzesethez a tiszafüredi és a karcagi hivatásos tűzoltók érkeztek, három vízsugárral eloltották a lángokat. A bejelentő szerint a családi ház mintegy hatvan-nyolcvan négyzetméteres – mondta a sajtószóvivő. A tűz okának felderítésére tűzvizsgálati eljárás indul – közölte Németh Ádám.

Mentősnek adta ki magát, majd fizetés nélkül távozott a panziókból – A rendőrségi fogdán kapott zárkát (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.22. 08:53
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A büntetett előéletű férfi több helyről lopott is, televíziókat, kulcsokat vitt el.
Mentőszolgálati munkatársnak adta ki magát egy büntetett előéletű férfi, úgy utazgatott az országban és károsított meg szállásadókat országszerte.

Egy internetes oldalon foglalt szobákat, majd mindenhonnan a foglalás lejárta előtt és fizetés nélkül távozott. Gyulára, egy apartmanházba 2021. január 6-án érkezett három napra. A szolgáltatást nem fizette ki, ezért az üzemeltető 2021. január 13-án feljelentést tett. Szerencsére a gyulai rendőrök egy hét alatt elkapták a férfit, aki egy nagykátai panzióból került elő. A 28 éves férfi a legtöbbször mentősnek adta ki magát és az elmúlt hónapokban a gyanú szerint öt megyében követett el bűncselekményeket. Tavaly szeptember 24-én szabadult a börtönből és már azon a napon is foglalt szobát. Többnyire lopott mentőskabátban jelent meg az interneten lefoglalt szálláshelyeken. Általában a vonatról intézte a foglalásokat és kölcsönkérte utastársai telefonját. Arra hivatkozott, hogy a munkája miatt, hivatalos ügyben utazik, ezért tudott szobákat foglalni.
Mindenhonnan fizetés nélkül távozott és több helyről lopott is, televíziókat, kulcsokat vitt el.

Csalás és lopás miatt vették őrizetbe a szélhámost – derül ki a rendőrség közléséből.

Fegyvereket is találtak a kábítószert termesztő testvérpárnál (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.22. 07:25

Fotó: police.hu
A nyomozók felszámolták az ültetvényt.
A rendőrség közleményében az áll: a gyanú szerint a 42 éves S. Ádám és a 46 éves S. Gábor Kunpeszéren és Budapesten, egy XXI. kerületi ingatlanban cannabis növényt termesztett, amit értékesítettek. A nyomozók kedden, az ingatlanokban tartott kutatás során összesen 177 tő cannabist, közel egy kiló, nylonzacskókba kiporciózott növényi törmeléket, kábítószer fogyasztáshoz használt eszközöket, több millió forintnyi készpénzt és valutatát találtak és foglaltak le. A budapesti ingatlanban két – feltehetően – fegyvert is lefoglaltak, amiket szakértő vizsgál. A testvérpárt a rendőrök őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen kezdeményezik letartóztatásukat.
Gyugyi Csilla Bács-Kiskun megyei főügyész pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a Kunszentmiklósi Járási Ügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás jogellenes befolyásolása és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, amelyet a Kecskeméti Járásbíróság el is rendelt. A döntés nem végleges, mert a terheltek és védőik fellebbeztek ellene – olvasható a közleményben.