járvány;

Kisfilmben oktatják az orvosokat a vakcinák beadására

Felkészítő csomagot kaptak a háziorvosok a lakosság tömeges oltásához. Ebben információs anyagok, nyomtatványok vannak, valamint egy kisfilm a vakcina beadásról.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján jelentette be, hogy a háziorvosokat információs alapcsomaggal, kisfilmmel készítik fel a 89 év felettiek oltásának elkezdéséhez.

A felkészítőben volt a Pfizer-Biontech és az amerikai Moderna készítmény alkalmazási leirata, az anafilaxiás sokk felismerését és kezelését segítő szakmai anyag, valamint tájékoztató arról, hogy kinek nem ajánlott a vakcina. Mellékeltek nyomtatható oltási könyvet is.

A csomag mellé levelet is kaptak az érintettek: ebben az országos tisztifőorvos arról tájékoztatja őket, hogy amint lesz elegendő vakcina az országban, a praxisok bekapcsolódhatnak az oltási kampányba. Müller Cecília jelezte azt is, hogy a feladattal jelentős adminisztrációs teher is társul majd a háziorvosokra, de aki igényli, az kérhet kisegítőket a kormányhivataloktól és a védelmi bizottságoktól.