Előfizetés

Száznál több ember gyűlt össze a bezáratott erzsébetvárosi étterem előtt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.23. 12:17

Fotó: Olvasói fotó
A rendőrség tájékoztatása szerint a vendéglátóhely ezen felül alkoholt is árult az utcán gyülekezőknek.
Több mint százan gyűltek össze a Központ nevű Madách téri vendéglátóhely előtt 2021. január 22-én 18 óra után – írja a rendőrség honlapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményben magyarázta meg, hogy miért záratta be a VII. kerületi vendéglátóhelyet. A Központ péntek este közösségi oldalán jelentette be, hogy „annak ellenére, hogy minden szabályt betartottunk”, a rendőrség azonnali hatállyal 30 napra, majd módosítva 60 napra bezáratta a helyet és 500 ezer forint pénzbírságra büntette az üzemeltetőt. Az étterem tulajdonosai azt írták, hogy személyes átvétellel, elvitelre szolgálták ki a vásárlókat, az üzlethelységbe egyszerre 4 főt engedtek, a kinti sort pedig koordinálták, ügyelve arra, hogy az emberek mindenhol tartsák a 1,5 méteres távolságot.  A rendőrség tájékoztatása szerint azonban a Központ alkoholt árult az utcán gyülekezőknek.
„Több mint százan gyűltek össze 2021. január 22-én 18 óra után egy erzsébetvárosi vendéglátóhely előtt, ahol a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet rendelkezéseit megszegve szeszes itallal szolgálták ki a sorban állókat”

– írta a BRFK.

A rendőrség ezért a vendéglátóhelyet 60 napra bezáratta, az üzemeltetőt pénzbírsággal sújtotta, míg három bent tartózkodó vendég ellen szabálysértési feljelentést tettek. Az utcáról az emberek időközben önként hazamentek. Amikor a rendőrök napközben ellenőrizték az éttermet, nem tapasztaltak jogsértést. Emellett egy közeli, szintén erzsébetvárosi vendéglátóhelyen 20 óra után több tucat ember tartózkodott, akik nem az üzlet alkalmazottai voltak. Ezt az egységet 30 napra záratta be a BRFK, az üzemeltető pénzbírságot kap, szabálysértési feljelentést 33 ember ellen tettek.

Kutyasétáltatás közben vette észre a józsefvárosi nyomozó a körözött nőt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.23. 09:41

Fotó: police.hu
A fiatal nő egy szekrényben egy kabát alatt bújt el a rendőrök elől.
Kutyasétáltatás közben figyelt fel a VIII. kerületben a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozója egy fiatal nőre, akiről tudta, hogy elfogatóparancsot adtak ki ellene – írja a police.hu. A két elfogatóparanccsal körözött nőt Dobó Zsófia r. főtörzsőrmester 2021. január 18-án este vette észre, miközben szabadidejében két kutyáját sétáltatta. Telefonon értesítette kollégáit, akik a térfigyelő kamerákon látták, amint a nő bemegy egy kapualjba. A kiérkező járőrök sejtették, hogy melyik lakásba szaladt be. Az ott lakók nagy nehezen ajtót nyitottak, de azt állították, hogy nincs ott, akit keresnek. A rendőrök átkutatták a lakást; a fiatalt egy szekrényben, egy kabát alá elrejtőzve találták meg. A lopások miatt két elfogatóparanccsal körözött 20 éves nő még ekkor is szökni próbált, de megbilincselték és előállították a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra.  

Darknetről rendelte a drogot egy győri kábítószerkereskedő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.23. 08:29

Fotó: police.hu
Kriptovalutával fizetett érte.
A darknetről rendelte a drogot egy győri férfi, amiért cserébe bitcoinnal fizetett – írja a police.hu.  A nyomozók 2021. január 15-én léptek kapcsolatba a külföldi partnerszervekkel, mivel gyanú merült fel arra, hogy a 25 éves F. Alex a darknetes anonimitást kihasználva több alkalommal vásárolt Németországból szintetikus kábítószert, és jelenleg is több szállítmány érkezését várja. A rendőrök a hazai és külföldi futárszolgálatokkal együttműködve beazonosították a megrendelőket. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) győri munkatársai 2021. január 19-én az esti órákban, szervezett akció keretében – a csomagfelvételt követően – Győrben elfogták a férfit és társát.
A rendőrök megállapították, hogy F. Alex 2020 novembere óta legalább 18 alkalommal kísérelt meg – összesen több kilogramm, különböző tisztaságú és típusú – kábítószert rendelni darknetes piactérről. A rendelések fele sikeres volt. Ezen alkalmakkor a férfi több mint egy kilogramm nagy tisztaságú kábítószert (methamphetamint, kokaint, speedet) rendelt Magyarországra, amelyek ellenértékét bitcoinban fizette meg, több ezer euró értékben. A rendőrök 700 gramm methamphetamint foglaltak le, amelynek feketepiaci értéke meghaladja a több millió forintot.
A KR NNI különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt folytat nyomozást F. Alex és társa ellen. A nyomozók mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd F. Alexet őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását, amelyet a bíróság január 22-én elrendelt. Társa szabadlábon védekezhet. Az őrizetbe vételt követően a felderítők sikerrel azonosítottak egy további kábítószergyanús csomagot is, amit a 25 éves gyanúsított már nem tudott birtokba venni.