Előfizetés

Elfogta az egyik legnagyobb ázsiai drogbárót a holland rendőrség

MTI
Publikálás dátuma
2021.01.24. 16:26
Képünk illusztráció.
Fotó: Shutterstock
A holland rendőrség őrizetbe vette az egyik legnagyobb ázsiai drogkartell vezetőjét, a kínai születésű, kanadai állampolgársággal rendelkező Tse Chi Lopot - írták vasárnap holland hírportálok a rendőrségi tájékoztatást idézve.
Az 57 éves Tse Chi Lopot a világ egyik legkeresettebb bűnözőjeként tartották számon, és az ausztrál rendőrség kérésére tartóztatták le. A drogbárót 2019 óta körözte az Interpol. Bűnszervezete, amelynek éves forgalma 70 milliárd dollár volt, főleg metamfetamin- és heroinkereskedelemmel foglakozik. Tse Chi Lop egy ideig a kanadai fővárosban, Torontóban élt, de az utóbbi években Makaó, Tajvan és Hongkong között ingázott - írta a hírportál. Tse Chi Lopot hasonló kaliberű bűnözőnek tartják, mint hajdan Pablo Escobar hírhedt kolumbiai drogbárót, aki 1993-ban halt meg. Kartellje behálózta az ázsiai csendes-óceáni térséget. Az ausztrál rendőrség szerint bűnszervezete, a Sam Gor (A Cég) terjesztette a kontinensre érkező drogszállítmányok legalább hetven százalékáért. A bűnözőt, aki éppen Kanadába tartott, az amszterdami repülőtéren fogták el a rendőrök, és várhatóan átadják az ausztrál hatóságoknak.

Lángolt egy családi ház Fóton (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.24. 14:16

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság / Facebook
Nyolc ember volt az épületben, amikor tűz ütött ki.
Kigyulladt egy hetven négyzetméteres, tetőtér-beépítéses családi ház vasárnap délelőtt Fót külterületén - közölte a katasztrófavédelem a Facebook-oldalán. A tűzoltók kiérkezésekor a ház már teljes egészében égett, a lángok átterjedtek a lakóházzal egybeépített melléképület tetőszerkezetére is. A főépületből egy gázpalackot, illetve a melléképületből három ipari gázpalackot hoztak ki. A tűz keletkezésekor az épületben nyolcan tartózkodtak, ők időben elhagyták az égő házat.

Bozótvágóval kereste mobilját egy ózdi férfi, pokoli balhé lett belőle

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.01.24. 13:25
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Verekedésbe csapott át a kollektív ivászat a borsodi városban.
Január 23-án szombat este háromnegyed 11-kor Ózdon, az Árpád vezér utcán egy, az épület felé kiabáló, szitkozódó férfire lettek figyelmesek az éppen arra járó egyenruhások. A lépcsőházból ekkor kiszaladt három férfi és összeverekedtek. A férfiaknál különféle karók és más eszközök is voltak. A járőrök azonnal közbeavatkoztak és szétválasztották a verekedőket. Erősítést is hívtak, szerencsére senki sem sérült meg.  Az alaposan berúgott társaság elmondásából az előzmények is kiderültek. Eszerint együtt iszogattak az este folyamán, majd mindenki hazament. Az egyik férfi otthon vette észre, hogy nincs meg a telefonja, ezért dühös lett, magához vett egy bozótvágót, majd telefonja keresésére indult. 
Közben eszébe jutott, lehet, hogy ivócimborái vették el a készüléket, ezért elment hozzájuk, majd ordítozva kihívta őket az udvarra. A barátok erre egy-egy karót vettek magukhoz és az udvarra siettek, ahol összeverekedtek.

Az Ózdi Rendőrkapitányság garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyben – áll a rendőrség tájékoztatásában. Nem ez az első eset rövid időn belül Ózdon, hogy nyílt színi utcai összecsapást rendeznek az ellenérdekelt felek. Mint lapunk is megírta, múlt vasárnap viperával és vascsövekkel verekedett össze egymással két banda a város egy másik pontján. A tömegverekedésben ketten életveszélyesen megsérültek.