közbeszerzés;siker;Mészáros Lőrinc;

2021-01-29 10:47:41

Mészáros Lőrinc egyszerűen nem tud hibázni, ezúttal egy árvízvédelmi közbeszerzést nyert meg

A felcsúti dollármilliárdos védheti meg a Felső-Tisza országhatárhoz közeli szakaszának környező területeit az árvíztől.

Újabb közbeszerzési pályázatot nyert meg a felcsúti dollármilliárdos, Mészáros Lőrinc egyik cége - jelent meg az európai közbeszerzési értesítőben. A Mészáros és Mészáros Kft. ezúttal az Országos Vízügyi Főigazgatóság által kiírt közbeszerzésen aratott győzelmet, így a vállalat feladata lesz, hogy megteremtse a szükséges árvízvédelmi biztonságot a Felső-Tisza országhatárhoz közeli szakaszán kialakított árapasztó tározó létesítésével.

A több mint 25,974 milliárd forintért elvégzett projekt összhangban áll a Vásárhelyi Terv továbbfejlesztése program célkitűzéseivel, valamint a magyar-ukrán közös árvízvédelmi fejlesztési program tartalmával. A nemzet gázszerelője ezáltal egy olyan árvízvédelmi töltést építhet meg, amely megfelel a vonatkozó előírásoknak és kezelni tudja a jövőben várhatóan magasabb szinten és nagyobb intenzitással levonuló árhullámokat.

A Mészáros Lőrinc által irányított vállalatok időről időre adnak pozitív hírt magukról. Legutóbb például annak örülhettünk, hogy a Mészáros Csoport szándéknyilatkozatot írt alá a svájci központú Stadler Rail Grouppal való közös vegyesvállalat létrehozásáról. A két cég akkori tájékoztatója szerint a magyarországi telephellyel működő svájci-magyar vegyesvállalat fő profilja a vasúti teher- és tartálykocsik gyártása lesz hazai és nemzetközi piacokra.