Előfizetés

Menczer Tamás indulhat 2022-ben Budakeszin

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.12. 10:09

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
Az egykori sportkommentátorból külügyi államtitkárrá avanzsált politikus lehet a kormánypártok jelöltje a jövő évi választáson.
A Telex értesülése szerint Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára száll ringbe Budakeszi-Budaörs egyéni országgyűlési képviselői körzetében az összellenzéki jelölttel szemben, aki a várakozások szerint Szél Bernadett lesz.

A portál kiemeli, Menczer nemcsak a településen él, hivatalos Facebook-oldala alapján igen aktív mostanában a helyi közéletben, így nem tűnik a valóságtól elrugaszkodott elképzelésnek az indulása. Megkeresték a politikust is, aki azt felelte, nem született döntés a kérdésben, jelenleg a vakcinabeszerzéssel foglalkozik. 
„...a Fideszben van egy döntéshozatali rend, ez a folyamat az év vége felé zárulhat le. Természetesen, ha valahol szükség van rám, a feladat elől nem szoktam elugrani, de ilyen fontos kérdéssel kapcsolatban a megfelelő időben kell, megfontolt döntést hozni”

– fogalmazott.

Meghalt 99 beteg, újabb 1860 fertőzöttet találtak

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.12. 09:09

Fotó: Balogh Zoltán / MTI
3828 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 299-en vannak lélegeztetőgépen.
1860 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 383 735-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 99 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 543-ra emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 289 520 fő, az aktív fertőzöttek száma 80 672-re csökkent – közölték a kormányzati tájékoztató oldalon. 3828 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 299-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 22 525-en vannak, a mintavételek száma 3 338 289-re nőtt. Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (71 219) és Pest megyében (47 920) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Hajdú-Bihar (21 598), Borsod-Abaúj-Zemplén megye (21 557) és Győr-Moson-Sopron (21 323). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (8512). 
„Eddig 310 448 fő kapott oltást, közülük 120 649 fő már a második oltását is megkapta. Az e heti oltási terv alapján a háziorvosok többsége már oltja a védőoltásra regisztrált legidősebbeket (Pfizer-vakcinával) és a 60 év alatti krónikus betegeket (AstraZeneca-vakcinával). Emellett ma négy budapesti kórházi oltóponton is oltani kezdik a bizonyos kockázati krónikus betegséggel nem rendelkező idősebbeket (Szputnyik-vakcinával). A csütörtökön érkezett vakcinaszállítmányokkal jövő héten folytatódik az oltás” – írják.

Rengeteg munkát adott a tűzoltóknak a viharos szél

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2021.02.12. 08:52

Fotó: Mihádák Zoltán / MTVA
Letört ágak, kidőlt fák, balesetek – sok helyen elkelt a segítség.
Több mint négyszáz esethez riasztották a tűzoltókat csütörtökön a télies, szeles időjárás miatt

– közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője pénteken az MTI-vel. A szóvivő azt mondta, épületek tetőszerkezetben okozott károkat a szél: megbontotta a tetőt, cserepeket sodort le. Letört ágak, kidőlt fák miatt is riasztották az egységeket. A fák épületekre és utakra dőltek, és sok helyen elszakították az elektromos vezetékeket, emiatt több megyében áramkimaradások voltak. Ezeket a szolgáltatók java részt helyreállították, de Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 800 fogyasztási helyen jelenleg is áramkimaradás van. A helyreállításon a szolgáltató folyamatosan dolgozik. Közlekedési baleseteknél is szükség volt a tűzoltók segítségére: elakadt, összeütközött, árokba csúszott teherautók, személyautók műszaki mentését végezték. Mukics Dániel azt mondta, hogy az előrejelzések szerint továbbra is hideg marad az idő, ezért mindenkit arra kér, hogy csak az útviszonyoknak megfelelően felkészített járművel induljon útnak, indulás előtt pedig tájékozódjon a www.met.hu és a www.utinform.hu honlapon. A szóvivő arra is felhívta a figyelmet, hogy 
a tartós hidegben többet kell otthon fűteni, ezért szellőztetéssel gondoskodni kell arról, hogy a nyílt égésterű vízmelegítők, fűtőeszközök, amelyek szén-monoxid forrásai lehetnek, elengedő levegőt kapjanak.