Előfizetés

Dániel jegyautomatából lopta a pénzt a Margit hídnál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.13. 10:43
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Három automatát is eltömített a fiatal férfi.
Egy férfi eltömítette a HÉV aluljáróban a BKK három automatájának pénzkiadóját, majd az automatában fennakadt visszajárókat a jegyvásárlók távozását követően kivette – írja a police.hu. A 20 éves elkövetőt a Margit híd budai hídfőjénél az aluljáróban fogták el 2021. február 10-én a járőrök. A férfit előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányságára. A kerületi nyomozók a 20 éves törökbálinti férfit lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, aki a kihallgatásán beismerő vallomást tett.

Puskával fenyegette az erdészt a rajta kapott orvvadász

MTI
Publikálás dátuma
2021.02.13. 09:38
Képünk illusztráció.
Fotó: Shutterstock
Vádat emeltek az ellen az orvvadász ellen, aki a puskát fogott az erdészre Jánoshalmán - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.
Az ügy még 2020 szeptemberében történt: az erdész Jánoshalma külterületén cserkelni indult egy vendégvadásszal. Az erdőben sétáltak, amikor váratlanul szembe találkoztak egy fegyveres ismeretlennel, akiről az erdész - hivatásos vadászként - rögtön tudta, hogy orvvadász lehet. Az idegen a nála lévő, hangtompítóval felszerelt puskát csőre töltötte, és a vadászokra fogta. Mindkettőjüket megfenyegette, majd felszólította őket arra, hogy menjenek a dolgukra, végül hátrálni kezdett, majd elszaladt. Később kiderült, hogy a fegyvert menekülés közben eldobta az erdőben. A bejelentés nyomán a rendőrök az orvvadász keresésébe kezdtek, majd néhány napon belül beazonosították, lakásán elfogták, és gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. A jánoshalmi gyanúsítottól először az erdőben viselt ruházatát foglalták le, később pedig előkerült az erdőben eldobott puska is, amelyről a szakértő megállapította, hogy lőfegyvernek minősül, és emberi élet kioltására alkalmas. A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsítottat a kiskunhalasi nyomozók közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és lőfegyverrel visszaélés bűntettével gyanúsítják - áll a rendőrség közleményben.

Pár órán belül két halálos tűzeset is volt Mezőtúron

MTI
Publikálás dátuma
2021.02.13. 00:00
Képünk illusztráció.
Fotó: Shutterstock
Mindkét kigyulladt házban férfi holttestet találtak a tűzoltók.
Halálos tűzeset történt Mezőtúron: a tűzoltók egy holttestet találtak egy kigyulladt lakóépületben szombaton kora hajnalban, néhány órával egy hasonló eset után – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-vel. Németh Ádám elmondta: ezúttal egy József Attila utcai, nádtetős házban csaptak fel a lángok. A helyszínre érkező egységek az oltás közben holtan találták az épületben egyedül lakó, idősebb férfit. A szóvivő emlékeztetett:
néhány órával korábban hasonló esethez riasztották munkatársait Mezőtúron.

Akkor egy Földvári úti romos, lakatlan épületben felhalmozott szemét kapott lángra, és az egyik helyiségében egy férfi holttestére bukkantak. – A tűz keletkezésének okát mindkét esetben hatósági eljárás fogja tisztázni – tette hozzá.