Előfizetés

Letartóztatták a férfit, aki a gyanú szerint megerőszakolta a hétéves lányát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.23. 15:16
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Fejér megyei férfit már korábban is elítélte bíróság hasonló bűncselekmény miatt.
A Fejér Megyei Főügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy Fejér megyei településen szexuális cselekményt végzett a hétéves lányával – írja az ügyészség. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2021. február 14-én otthonukban, az anya rövid idejű távolléte alatt a hétéves lányát szexuális cselekményre kényszerítette. A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, valamint arra, hogy a gyanúsított a cselekmény elkövetését követően ismeretlen helyre távozott, elfogatóparancsot adtak ki ellen. Alaposan lehet tartani a férfi szökésétől, elrejtőzésétől. A cselekmény családon belüli elkövetése miatt fennáll a veszélye annak, hogy a férfi szabadlábon jogellenesen befolyásolná a tanúkat. Emellett a férfit már korábban is elítélte bíróság hasonló bűncselekmény miatt, így a bűnismétlés veszélye is megállapítható. A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását. A döntés nem jogerős, mivel a védelem fellebbezett ellene.

Stabil oldalfekvésbe helyezte támadóját a mezőcsáti fiatal, miután kivédte az ütést

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.23. 13:57
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Mégis gyanúsítottá vált a 23 éves férfi.
Életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egy 23 éves mezőcsáti férfival szemben – írja a police.hu. A gyanúsított 2021. február 21-én, hajnali két óra körül arra kérte ismerősét, hogy most már menjen haza, mert szeretnének nyugovóra térni. A 35 éves, szintén mezőcsáti férfi először haza is indult, majd visszatért a házhoz. Újra arra kérték a vendéglátói, hogy menjen, de ő ezt nem tette meg, inkább az udvaron azzal fenyegetőzött, hogy mindenkit megöl. Hogy szavainak nyomatékot adjon, letörte egy autó visszapillantó tükrét. A 23 éves férfi kiment az udvarra és szóváltásba keveredett a 35 éves hangoskodóval. A férfi meg akarta ütni a fiatalabbat, de ő kivédte az ütést, sőt, viszonozta azt. Az idősebb férfi a csapások miatt a földre esett és elájult. A fiatalabb férfi stabil oldalfekvésbe helyezte a másikat, majd értesítették a rendőrséget, illetve a mentőszolgálatot, hogy a földön fekvő férfi mihamarabb szakszerű ellátáshoz jusson.

Pár órával a Deák téri kettős gyilkosság előtt késsel rabolhatott a gyanúsított és társa

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.23. 12:34

Fotó: police.hu
Az ügyészség indítványozta a két férfi letartóztatásának meghosszabbítását.
A közelmúltban újabb bűncselekmény elkövetésével is meggyanúsították a két férfit, akik a gyanú szerint részt vettek abban a tavaly májusi, Deák téri verekedésben, amelyben az egyikük két személyt halálra késelt. Az ügyészség közleményében az áll: a gyanú szerint tavaly május 22-én, hajnali fél négy körül a Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság összeverekedett. Egy akkor 18 éves férfi a nála lévő késsel két fiatalt megszúrt, akik a földre estek. Az egyik földön fekvő férfit ekkor a 19 éves társa többször megrúgta, miközben egy harmadik társuk, egy szintén 19 éves férfi mindvégig támogatólag volt jelen. A két megszúrt fiatal a helyszínen életét vesztette. A gyanú szerint pár órával korábban a gyanúsítottak a Deák téren, a gördeszka pálya melletti padoknál voltak, amikor egyik társuk elvett egy padon alvó férfi mellől egy hangfalat.
A két társaság között emiatt szóváltás, majd dulakodás alakult ki, amelynek során a gyilkosság során is kést használó, 18 éves férfi a sértettet ököllel arcon ütötte és késsel combon szúrta.

A hangfal elrablása és a bántalmazás miatt a nyomozók a két letartóztatott férfit, és a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló harmadik társukat felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt, az elkövetéskor 18 éves férfit pedig súlyos testi sértés kísérlete miatt is gyanúsítottként vonta felelősségre. A 2020. május 24. óta letartóztatásban lévő gyanúsítottakkal szemben a Fővárosi Főügyészség – a legutóbb 2021. február 24. napjáig meghosszabbított – letartóztatás további meghosszabbítását indítványozta. A főügyészség álláspontja szerint ugyanis továbbra is kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedéssel lehet kizárni a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint az esetleges újabb szándékos bűncselekmény elkövetésének veszélyét.
A Fővárosi Főügyészség ezért indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatásának további három hónappal, 2021. május 24. napjáig történő meghosszabbítására.

A kényszerintézkedés meghosszabbítása tárgyában a nyomozási bíró várhatóan a mai napon dönt.