vakcina;Orbán Viktor;koronavírus;

2021-03-05 10:17:03

Káosz lett a tömeges oltásból, ideiglenesen leállították a teljes folyamatot

Még a miniszterelnök is elismerte a problémákat.

A szokásos péntek reggeli kinyilatkoztatásból nem derült ki az sem, mi van azokkal, akik már megkapták az értesítést. Külön érdekesség - hogy mint az több portálnak, így a Telexnek is feltűnt - nem sokkal a kormányfő megszólalása után megjelent az operatív törzs szokásos tájékoztatása a napi fertőzöttségi adatokról, amiben az első élesítéskor ez is olvasható volt: 

„Az erre a hétvégére meghirdetett tömeges oltási akció technikai hibák miatt elmarad. Az a több mint 70 ezer 60 év alatti krónikus beteg, akit csütörtökön SMS-ben hívtak oltásra, más időpontban lesz beoltva. A hiba javítása zajlik, minden érintettől elnézést kérünk”

Szintén a gondokra utalhat, hogy Orbán Viktor a reggeli "interjúban" jelezte, van egy telefonszám, amin probléma esetén felvilágosítást vagy tanácsot kérhet. Az állami rádió "újságírója" rögvest rákérdezett, mi ez a szám. Erre a miniszterelnök kis várakozás után jelezte, nincsen nála, ezért majd Müller Cecília fogja azt ismertetni.

Természetesen várjuk az operatív törzs sajtótájékoztatóját, amelyen kiderülhet, hogy mi történt, és érvényesek-e az oltásra behívó értesítések.