Előfizetés

Két hétre bezár a tatai kórház, ugyanis az összes orvost a megyeszékhelyre vezényelték

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.09. 12:17

Fotó: Bodnár Boglárka / MTI
Egyre nagyobb káoszt hoz magával a harmadik hullám.
A Szent Borbála Kórház vezetésétől kért és kapott tájékoztatás szerint, az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet szakrendelései 2021. március 10-én szerdától előreláthatólag két hétig Tatabányán lesznek elérhetőek

- közölte Facebook-oldalán a város önkormányzata.

Az indoklás szerint a koronavírus-járvány harmadik hulláma következtében megemelkedett betegszámok miatt szükségessé vált a tatai telephelyen rendelő szakorvosok átirányítása a Tatabányai Szent Borbála Kórházba. Március 9-én a szakrendelések még Tatán kereshetők fel, s ezen a napon az orvosok minden olyan beteggel telefonon egyeztetnek majd, akinek a következő két hétre van előjegyzése. Azonban Tatabányára fogják beutalni azokat, akik valamilyen akut kezelésre szorulnak és a továbbiakban minden esetben így járnak el. Megjegyzik, a kórház vezetése külön levélben tájékoztatta a tatai háziorvosokat a szakrendelésekre történő beutalás menetéről - áll a közlésben, amelyet a 444.hu fedezett fel.

Bencsik: barmok választották meg az I. kerület ellenzéki polgármesterét

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.09. 11:19

Fotó: Markoszov Szergej / Népszava
A kormányzati publicistának nőnapon sikerült azt mondania Váradiné Naszály Márta polgármesterről, hogy "egy mosónő lelkületű, primitív ember", aki "összepiszkítja" ezt a gyönyörű kerületet.
Alaposan felhergelték magukat a Hír TV Sajtóklub című műsorának résztvevői a Deutsche Welle német közszolgálati tévé riportján, amelyik a Budai Várnegyed felújításával foglalkozott. Ebben szólalt meg a kerületet irányító polgármester.
"Amit nem mondok, az egy egészséges nagy káromkodás, amit a német kormánynak szeretnék küldeni" - kezdte a Demokrata főszerkesztője. (Bencsik András egyébként azért címezte lenyelt trágárságát a német kormánynak, mivel a Deutsche Welle egy közszolgálati adó.) Aki azért nem tartóztatta meg magát, és csak remélni merte, hogy "talán a német emberek nem ennyire büdös görények, mint a közszolgálati német televízió".
"Elmennek a jó édes anyjukba! Nem sül le a bőr a pofájukról?!

- dörögte indulatosan.

Bayer Zsolt ezt követően azon elmélkedett, kitilthatók-e a Deutsche Welle munkatársai Magyarországról.  Eljátszott a gondolattal, ha ő maga kimenne a Hír Tv stábjával, készítene a brandenburgi kapuról négy snittet "és azt mondaná, hogy "na, a rohadt német nácik megint mindjárt meg fogják ölni a zsidókat és indulnak a vonatok Auschwitzba", akkor őt kitiltanák Németországból. "Sajnos tévedsz Zsolt, ünnepelnének" - vágta rá erre Bencsik András. Szerinte ugyanis a németek "annyira betegek és perverzek, hogy ha csinálnál egy ilyen riportot, hogy a nácik Berlinben masíroznak, minden német újságíró lelkesen a vállára emelne, hogy 'ugye, mi is ezt mondjuk." Úgy véli, a náciveszélynél nincs szörnyűségesebb az egész világon. "Nem szeretnék versenyezni a németekkel az elmebajban, mert ez legyen az ő személyes nemzeti tragédiájuk" - jelentette ki. Ezt követően rátért az I. kerületi polgármester, Váradiné Naszályi Márta gyalázására. 
"Nagyon sok embernek nagyon komoly lelki válságot okozott, hogy voltak olyan barmok, akik Naszályi Mártára szavaztak." A kormányzati megmondóember csupán azokat sajnálja, akik nem akarták őt polgármesternek. "Akik nem akarták, hogy egy ilyen mosónő lelkületű primitív ember összepiszkítsa ezt a gyönyörűséges kerületet."

- zárta gondolatát.

Bayer Zsolt szerint a fő kérdés az, hogy "ezek a szemét gazemberek ott a Deutsche Wellénél, hogy merészelik ezt megengedni maguknak?!" Úgy látja, ameddig "lószar van, veréb is van", mivel mindig fognak találni "ilyen szemétládákat, akik majd csipegetnek ebből a lószarból idehaza, mint a V. Naszály... meg akik szekundálnak ehhez..." - sorolta dühösen a Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa. (A témáról az adás elején esett szó - a szerk.) 

V. Naszályi Márta: Kérjenek bocsánatot!

Mindenkinek joga van rá, hogy véleményt alkosson a polgármesteri tevékenységemről, a kerületi választókat „lebarmozni” viszont elfogadhatatlan – írja V. Naszályi Márta budavári polgármester a Facebook-oldalán, az őt ért alpári támadással nem is foglalkozva. Felidézte, hogy Bencsik András, a Fidesz megmondóemberként viszont „barmoknak” nevezte azokat az I. kerületi lakókat, akik rá szavaztak, tehát a kerületi választók többségét.  – Kérjenek bocsánatot az I. kerületi emberektől! – szólította fel az érintetteket V. Naszályi Márta.

Navracsics Tibornak nincsenek nagyemberi illúziói, és Simicskával beszélget. Vagy mégse

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.09. 11:11

Fotó: Ladjánszki Máté / Népszava
Az ország közigazgatását újra tervező egykori miniszter és uniós biztos elképesztően hosszú interjút adott.
„Ne higgye senki, hogy illúziókba ringatom magam, vagy úgy gondolom, hogy fontos személye lennék jelenleg a Fidesznek. Pontosan tisztában vagyok azzal, hogy a Fideszben mint pártban ma nem vagyok meghatározó szereplő”, helyezte el magát a politikai erőtérben Navracsics Tibor. Aki a Telexnek adott interjújában arról beszél, hogy ő 15-20 éve is azt mondta, amit most. A Fideszről ez viszont nem mondható el. Hogy a pártálláspont változása különböző fontos ügyekben mennyire zavarja, azt nem részletezte Navracsics, de az jelzésértékű, ahogy megkerülte azt a kérdést, miszerint most belépne-e a Fideszbe. „Jó kérdés. Nem tudom, belépnék-e. Hipotetikus kérdésekre nem válaszolok.” – hárított az egykori miniszter és uniós biztos. Azt viszont nem titkolta, hogy a miniszterelnök kínálta meg a vidékfejlesztési biztossággal. „Azt nem tudom, hogy kinek az ötlete volt. Egyszer csak felhívott Orbán Viktor, és mondta, hogy lesz egy ilyen. Mondtam neki, hogy én nem értek a mezőgazdasághoz, lakótelepi gyerek vagyok, de azt mondta, hogy ez kevésbé mezőgazdaság lesz, mint vidékfejlesztés, és ahhoz pedig értek szerinte.” És azt is egyértelművé tette, hogy ez a feladat nem kispályás. „Nagyon sok európai uniós költségvetési forrás fog érkezni a következő költségvetési ciklusban Magyarországra, amihez hasonlóan sok nemzeti önrészt kell hozzátenni, és nekünk az a feladatunk, hogy azokat a főbb irányokat meghatározzuk, amelyek a következő hét évben a magyar vidékfejlesztés számára alapvető fontosságúak.” Hogy egykori „elsővonalasként” milyen a viszonya más egykori „elsővonalasokkal” arra egy példát hozott. Szokott találkozni például a szintén Veszprémben élő Simicska Lajossal. Mostanában ugyan ritkábban, mert az éttermek nincsenek nyitva. Aztán a következő kérdésben már relativizálta ezeket a találkákat, mondván: „körülbelül köszönni szoktunk egymásnak, váltani egy-két szót, nincs többről szó”.