Budapest;fejlesztés;Karácsony Gergely;Fürjes Balázs;

2021-03-18 18:24:32

Újra egymásnak feszül Karácsony Gergely és a kormány, a tét Budapest jövője

Ugyan Orbánék megpróbálták még az első egyeztetés előtt leosztani, hogy a főpolgármester mire költheti a Budapestnek szánt uniós forrást, de Karácsony Gergelynek más elképzelései vannak.

Karácsony Gergely főpolgármester részben sikeresnek nevezte a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) csütörtöki ülésén a kormány képviselőivel folytatott egyeztetést a Magyarországra a következő években érkező uniós források elosztásáról. Mint azt online sajtótájékoztatóján közölte: intenzív tárgyalások kezdődnek Budapest legfontosabb fejlesztéseiről.

A városvezetés csütörtök délelőtt az Európai Unió valamennyi fővárosának képviselőjével és Elisa Ferreira kohéziós politikáért felelős EU-biztossal folytatott tárgyalásokat a városokat is érintő uniós források felhasználásáról, majd következett az FKT-ülés.

 Az MTI valóban az FKT-ülés előtt közölte Fürjes Balázs a kormány eldöntöttnek tetsző javaslatáról szóló, a „közmédiának adott” nyilatkozatát:

Karácsony Gergely – mint azt újságírói kérdésre válaszolva kifejtette – a pesti villamoshálózat fejlesztését tartja az egyik legfontosabb kérdésnek, valamint a lakhatási problémák kezelését, egy új program elindítását, a bérlakásszektor bővítését.   

Két jó hírről is beszámolt még a főpolgármester, amiben egyezség született: