Budapest;megemlékezés;

A járvány áldozataira emlékeznek szerdán Budapesten, déli 12 órakor még a forgalom is leáll

Karácsony Gergely szerint a szerdai budapesti egy perces csend egyben a hála kifejezése mindazoknak, akik a frontvonalban küzdenek.

Március 24-én, déli 12 órakor a budapesti közösségi közlekedés járművei is megállnak egy percre, hogy megemlékezzenek a koronavírus-járvány áldozatairól.   

Karácsony Gergely korábban arra kérte a főváros lakosságát, aki teheti, álljon meg, és egy perc néma csenddel adózzon a Magyarországon is egyre aggasztóbb méreteket öltő járvány áldozatai előtt.

A főpolgármester mai Facebook-posztjában pedig arra is emlékeztet, a mai nap a koronavírus-járvány eddigi leghalálosabb napja

Lakosságarányosan nálunk halnak meg a legtöbben az egész világon.- írja.

Karácsony Gergely szerint a szerdai budapesti egy perces csend egyben a hála kifejezése mindazoknak, akik a frontvonalban küzdenek a járvánnyal, orvosoknak, rezidenseknek, ápolóknak, és azoknak is, akik munkájukkal a nehéz időkben is működésben tartják a várost és az országot is.

A leállással a Fővárosi Önkormányzat és a BKK szolidaritást vállal a hozzátartozókkal, akik szeretteiket veszítették el, illetve azokkal, akik a járvány következményeinek elszenvedői. Kifejezi továbbá a tiszteletet és elismerést mindazon egészségügyi dolgozóknak, akik egy éve nap mint nap heroikus küzdelmet folytatnak. 

Az egy perc csend az európai városok, a Eurocities kezdeményezése, amely 38 ország 200 városát tömöríti magába.

A cikk képén: megemlékezés a járvány magyar áldozatitól az újbudai Bikás parkban 2020 decemberében