Előfizetés

Videón Szájer József őrizetbe vétele

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.24. 12:31

Fotó: VTM
Film készült a tavaly decemberi brüsszeli rendőri rajtaütésről, ami Szájer József politikai karrierjének a végét jelentette.
Film készült a tavaly decemberi brüsszeli rendőri rajtaütésről, ami Szájer József politikai karrierjének a végét jelentette. A flamand VTM tévécsatorna csütörtök este mutatja be a dokumentumfilmet, amiből részleteket közölt a Het Laatse Nieuws című bulvárlap.  A Fidesz volt európai parlamenti képviselője december elején egy szexpartin vett részt Brüsszel belvárosában, ahonnan a rendőrök érkezése után fejvesztve, az ablakon át próbált elmenekülni. Az egyenruhások figyelmét egy járókelő hívta fel arra, hogy látott egy férfit, aki az ereszcsatornán menekült. A keze vérzett, amit valószínűleg menekülés közben sebzett meg. A rendőrök elkapták, de mivel nem tudta magát igazolni, hazakísérték, ahol diplomáciai útlevelével azonosította magát.  Az eset után Szájer egy közleményt adott ki, melyben megkövette a családját, a kollégáit, a választóit. Egyúttal megkérte őket, hogy botlását, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. Hozzátette, hogy botlása személyes, azért csak ő tartozik felelősséggel, és kérte, azt ne terjessze ki senki hazájára vagy politikai közösségére. „A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek. Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. "A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom" – közölte akkor a volt politikus. 

Magyar adatok: 249-en hunytak el, 1423-an vannak lélegeztetőgépen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.24. 09:03
irus
Fotó: AFP illusztráció
Nem látszik az enyhülés.
7587 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 593 710 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 249 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 18 952 főre emelkedett.

- közölte tájékoztatásban a kormányzati koronavírus-oldal. Eszerint a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 381 807 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 192 951 főre emelkedett. 11 805 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1423-an vannak lélegeztetőgépen.
Az oltásokkal kapcsolatban azt írták, már 1 696 110 fő a beoltottak száma, ebből 494 520 fő már a másodikat is megkapta. Természetesen nem maradhatott ki a kötelező önfényezés sem, ugyanis a hivatalos adatok szerint a magyar lakosság átoltottsága elérte a 16,8 százalékot szemben a 9,4 százalékos uniós átlaggal.

Visszafizet minden előfoglalási díjat a koronavírus-vakcinát ígérő magáncég

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.03.24. 08:42

Fotó: MTVA - Vasvári Tamás
A döntés összefügghet a Nemzetközi Oltóközpont ellen indult újabb kormányhivatali vizsgálattal.
"Úgy döntöttünk, hogy 2021. március 23-án megszüntetjük a fizetős előregisztrációt és minden érintettnek egy héten belül visszafizetjük a teljes befizetett összeget."

- derül ki abból a levélből, amelyet a Nemzetközi Oltóközpont vezetője küldött szét, azoknak, akik korábban regisztráltak a magáncégnél. Kámány Roland mindezt a jogszabályi környezet változásával indokolta. Jelezte, az oltási sorrendet továbbra is érvényesnek tekintik, így ha megkezdhetik a vakcinák beadását akkor a jelentkezési sorrendben fogják kiértesíteni a pácienseket. Egyúttal újabb regisztrációt már nem fogadnak be. A döntés pár nappal azután született hogy - mint lapunk is megírta - a fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédelmi főosztálya vizsgálatot indított a Nemzetközi Oltóközpont ellen a pénzért kínált előfoglalás miatt. Korábban a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely arról beszélt, minimális, vagy nullával egyenlő az esélye, hogy magáncégek is vakcinához tudjanak jutni, ezért ha valaki ilyennel találkozik, akkor egy szélhámossal van dolga, forduljon a rendőrséghez.