Brüsszel;Szájer József;szexparti;házibuli;

Szájer József elismerte, hogy jelen volt a pénteki orgián

A politikus házibulit említett, a belga sajtó viszont illegális szexpartiról írt.

A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteken megrendezett brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam – jelentette be Szájer József közleményében.

A Fidesz EP-képviselője azt írta, hogy vasárnap bejelentett lemondásával levonta a személyes és politikai következtetést. 

„Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék”– jegyezte meg.

Hozzátette, hogy botlása személyes, azért csak ő tartozik felelősséggel, és kérte, azt ne terjessze ki senki hazájára vagy politikai közösségére.

„A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek. Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom– közölte a politikus.

A közlemény 16 óra után nem elérhető Szájer József oldalán, de azt az Origo is közölte.

   

Kedden arról számolt be a belga sajtó, hogy illegális szexpartin ütöttek rajta a rendőrök Brüsszelben péntek éjjel. Az orgián több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is részt vett. A hln.be beszámolója szerint az EP-képviselő az ereszcsatornán lemászva próbált meg elmenekülni, de a rendőrök elfogták. A rendőrség a helyszínen kábítószert is talált. A jelenlévő 25 embert, főleg férfiakat, mind pénzbírsággal sújtották a járványügyi korlátozások megszegése miatt. A belga lap információi szerint a tetten ért EP-képviselő a Fidesz politikusa, aki meglepő módon múlt vasárnap mondott le mandátumáról.

Szájer József vasárnap jelentette be, hogy lemond EP-képviselőségéről, a döntését „lelki megterhelésével” magyarázta. Lemondása 2020. december 31-ével hatályos. Döntéséről vasárnap azt írta, hogy az egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot, és az „nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával”. Hozzátette, hogy a mostani vitában egyetért a magyar kormány álláspontjával, azt támogatja.

Szájer József a Fidesz alapító tagja, majd a párt országgyűlési képviselője volt, 2004 óta pedig az Európai Parlament képviselője.