A38 hajó;Budapest Fotófesztivál;Mark Ruffalo;

2021-03-30 10:00:00

Kultúra karanténban

A kijárási korlátozások és a rendezvénystop napjaira otthonról elérhető kulturális programokat ajánlunk.

Fotóikonok

A Budapest Fotófesztivál és a Műcsarnok különleges válogatást mutat be a New York-i Howard Greenberg Gallery gyűjteményéből. 41 fotográfus csaknem hetven felvételén a fotográfia XX. századi történetének részletgazdag képe rajzolódik ki. Az ikonikus nevek között, mint Berenice Abbott, Araki, John Heartfield, William Eggleston, Walker Evans, Allen Ginsberg, Helmut Newton vagy Man Ray, számunkra kitüntetett helyet foglalnak el a világhírű magyar származású fotográfusok, köztük André Kertész, Robert Capa és Martin Munkácsi.

Műcsarnok virtuális séták

Slammerek és rapperek

A Beatz x Poe’s az A38 Hajón programsorozat házigazdái, Csider István Zoltán és Pion István hónapról hónapra ismert slammereket, rappereket invitálnak a fedélzetre, hogy Dj Lee’n Gum és az ATMO improvizatív alapjaira rímeljenek. Ma a Goulasch-ként rappelő Gergály Norbert, Bánóczi Bea és Borsos Bence lép fel.

20.00 A38 Hajó

Sötét vizeken

A világ egyik legnagyobb vegyi gyára ellen vívott jogi küzdelem tétje, hogy a számos rejtélyes megbetegedés és haláleset, valamint az évtizedeken át tartó ivóvíz-szennyezés ténye napvilágra kerüljön. A film megtörtént eseményeket dolgoz fel. Robert Bilott küzdelme eredményeképp a DuPont cég 2017-ben végül több mint 600 millió dolláros kártérítést fizetett a károsultaknak. Bilott jelenleg is környezetvédelmi jogászként dolgozik. Ügyét Nataniel Rich írta meg a The New York Times-ban. A rendező Todd Haynes, a producer és főszereplő Mark Ruffalo, a további szerepekben olyan világsztárok tűnnek fel, mint Anne Hathaway, Tim Robbins és Bill Pullman.

20.00 FilmMánia