Orbán Viktor;diktatúra;védőoltás;

2021-04-06 06:40:47

Nemdiktatúra

Nem diktatúrában élünk, hanem szabad országban, és a magyarok eleve nagyon kényesek az ilyesmire, ezért a kötelező oltás a felnőttek esetében nem járható út – mondta az Erős Ember a „nemdiktatúra” jegyében lábhoz idomított riporternek a közrádióban, aki meg nagy szólásszabadságában elfelejtett visszakérdezni, hogy az úr miről hablatyol? Esetleg lesz szíves fellapozni az egészségügyi törvényt, és a kötelező védőoltásokat részletező 1998-as rendeletet. Onnan kiderül, hogy ma Magyarországon jelenleg egy fél tucat oltás kötelező. És ha Gödény-hívő kristályjós apuci és vakcinaszkeptikus fényevő anyuci nem oltatja be mondjuk vírusos gyermekbénulás vagy tuberkulózis ellen a gyermekét a szólásszabadság és a Vízöntő jegyében, hát akkor mennek a böribe, és onnan ugathatják a holdat, hogy sérült az ő véleményszabadságuk. De az nagyjából a francot sem fogja érdekelni, mivel a többség azt már felfogta, hogy nem az a demokrácia ismérve, hogy a gyerekek szabadon meghalhatnak mondjuk gümőkórban vagy torokgyíkban.

Vagy esetleg mégis ott ólálkodik valami diktatúra szerűség, ahol egy laikus kis golyhó akarja megmondani az orvosok helyett, hogy a mára cirka 21 ezer embert kinyíró koronavírus elleni oltás kötelező legyen-e vagy sem? Lehet, hogy egy orvos mást mondana. Az orvos ugyanis életeket akar menteni, míg egy beszari populista politikus meg inkább abban érdekelt, hogy ne essen a nagy műgonddal felépített népszerűsége. Ez már inkább a diktatúra nem?

Leszámítva azt, hogy ezzel kiderült, mennyit ér az Erős Ember 2009-ben Kötcsén felvázolt elmélete a centrális erőtérről. Ha még emlékszünk, az akkor még hatalomra készülő vezér azt vizionálta, hogy a pártjából létrejön egy erőközpont, amely keresztülviszi a nemzet hosszútávú érdekét szolgáló döntéseket. Az erőközpont az pipa, magába is szív azóta mindent, ami csak mozdítható. Hát akkor most lenne itt egy hosszútávú nemzeti ügy is. Hajrá. Senki sem attól lesz erős, hogy a lakájaival hetente bicepszet rajzoltat magának a lopott pénzből üzemelő kormánylapban.