Orbán Viktor;média;Deutsch Tamás;Mészáros Lőrinc;

Deutsch Tamás elhiszi Mészáros Lőrincről, hogy tisztességesen gazdagodott meg

A fideszes EP-képviselő egy telexes interjúban osztotta az ellenzéket és az ott helyet foglaló politikusokat. Szerinte Hadházy Ákos pszichopata, Jakab Péter pedig panelproli. A politikus legalább Orbán Viktort szereti, s ennek hangot is adott.

Még mindig komoly, baloldali, liberális médiafölény van, messze vagyunk bármiféle egyensúlytól, de haladunk felé

- jelentette ki a Telexnek adott interjújában Deutsch Tamás. "Ma az ellenzéki média hangereje azért is erősebb, mert az ellenzék már évtizede teljesen töketlen, és az ellenzéki politikacsinálást az ellenzéki sajtó vette át, pótolja" - fogalmazott. A fideszes EP-képviselő kifogásolta, hogy a kormánykritikusnak kikiáltott médiumok tulajdonosai esetében semmilyen vizsgálódás nincsen a tulajdonosi viszonyokkal kapcsolatban. "Ezek az emberek szinte már Teréz-anyák" - ironizált, majd hozzátette: a másik oldalon pedig mindenkit kormányközelinek, Fidesz-barátnak, de leginkább pártmédiának titulálnak. A politikus meglátása szerint ez a szokásos kettős mérce esete. 

Deutsch Tamás úgy véli, minden kormányoldalon zajló médiabefektetés szabályos, transzparens és nyilvános volt, a létrejött helyzetet pedig üdvösnek találja, mert megtörte a baloldali és liberális oldal sajtóhegemóniát, aminek kedvező politikai hatása van a kormánypártoknak. "A magyar sajtóviszonyok megítélését illetően szerintem politikai véleménykülönbségről, nem pedig a sajtószabadság sérelméről van szó" - jelentette ki.

"Van ereje a Telexnek, mert támogatást adnak az emberek a működésére? Van. Ebben a logikában azt kell mondjam, hogy a Fidesz és a Telex ugyanazt csinálja, a polgári világban adományokat gyűjt."

A Magyarországgal szemben az EU-ban megfogalmazott korrupciós kritikákat gyalázatos hazugságcunaminak nevezte. 

"Senki sem Orbántól függetlenül gazdagodott meg, aki 2010-et követően meggazdagodott vagy még gazdagabb lett, mert Orbán csinált egy olyan sikeres gazdaságpolitikát, ami sok ember számára megteremtette a tisztességes gazdagodás lehetőségét"

- ezt már arra a kérdésre felelte az EP-képviselő, hogy ki tudja-e jelenteni, hogy Mészáros Lőrinc Orbán Viktortól függetlenül gazdagodott meg. 

Kiosztotta az ellenzéket is a kormánypárti politikus. Hadházy Ákos szerinte egy pszichopata, ám "annál szánalmasabb dolog, mint amit most Jakab Péter művel, nem sok van. Mi lesz a következő, kiposztol egy krumplilevesreceptet Kádár elvtárs nyomán? Ez vérciki.... a politikai marketing patikamérlegen kimért látszatot akarja kelteni, hogy ő egy panelproli."

Orbán Viktor vagyoni helyzetével kapcsolatban elmondta, az a legális jövedelem, amihez hozzájutott, annak a felhasználása teljesen normálisan követhető. Emlékeztetett, korábban volt a parlamentben három vizsgálóbizottság, amely a miniszterelnök vagyonosodásával foglalkozott és minden létező állami szerv átvilágította. "Nem gondolhatja bárki, hogy ha lett volna bármilyen adat, ami szabálytalan gazdagodásra vonatkozik, az ne derült volna ki" - fogalmazott.   

Összeesküvés elméletnek nevezte azon felvetéseket, miszerint Mészáros Lőrinc nem önállóan diszponál egy közel 500 milliárdos vagyon felett. Deutsch Tamás meglátása szerint sokkal többen vannak azok, akik nem így vélekednek.

"Két ok miatt. A tények ezt nem támasztják alá, ez nem más, mint vádaskodás. Másrészt, amikor ezek a kérdések a nyilvánosság előtt voltak, a miniszterelnök normális válaszokat adott. Azért, mert valakinek valami a véleménye, az még nem biztos, hogy az az igazság. Én elfogadom, hogy ez egy létező vélemény, a laposföld-hívőnek is van véleménye, de attól még nem lesz igaz, hogy a Föld lapos. Sok politikai laposföld-hívő ember van? Sok. Rengeteg Istenben hívő ember van, de attól még egy ateista nem hisz Istenben. De azért, mert szép számmal akadnak ateisták, ez egyáltalán nem bizonyítja, hogy ne lenne Isten" - jelentette ki az EP-képviselő. 

Végezetül Deutsch Tamás kijelentette, Orbán Viktor nem ragaszkodik a hatalomhoz, mivel egy politikus nem a hatalomhoz ragaszkodik, hanem olyan munkát végez, amit szeretne eredményesen, sikerrel csinálni. "Orbán sikerorientált, én pedig nagyon szeretem a sikerorientált embereket az élet minden területén."