Előfizetés

Nem kell börtönbe mennie annak az autósnak, aki a fideszes képviselő halálát okozta

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.16. 15:39

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
A balesetben érintett nőt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.
1 év 8 hónap szabadságvesztést kapott 2 év próbaidőre felfüggesztve az az autós, aki Koncz Ferenc halálos balesetében érintett.

Ugyan a Miskolci Törvényszék nem nevezi meg az áldozatot, de egyértelműen a kormánypárti politikusról van szó. Eszerint a vétkes sofőr Bekecs településen haladt Szerencs irányába, nagyjából 50 km/h sebességgel. Ekkor meg akart fordulni, maga elé engedte a mögötte lévő két járművet, azonban úgy kezdte meg a manővert, hogy az előtte haladó teherautó teljesen kitakarta a forgalmat és nem látta, ki jön a szemközti sávban. Amikor elkezdte húzni a kormányt, akkor tűnt fel motorjával az országgyűlési képviselő. Noha a sebességhatárt betartotta, vészfékezési távolságon belül volt a vádlott autója. Koncz Ferenc hiába fékezett teljes erővel, leesett a motorról, majd nekicsúszott az autónak. A helyszínen életét veszítette.  A bíróság döntése jogerős.

200 millióért rendelt telefonokat internetes ismerőse adatait használva

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.16. 15:37
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A szolgáltatónak lett gyanús a különösen nagy összegű vásárlási szándék.
Elrendelte a Nyírbátori Járásbíróság nyomozási bírója csütörtökön annak a férfinak a letartóztatását, aki 2020 nyarától kezdve több nagy értékű telefont rendelt meg internetes ismerőse nevében, annak megszerzett adataival – derült ki a Nyíregyházi Törvényszék bírósági portálon olvasható pénteki közleményéből.
L. G.-t csalás bűntettének kísérletével gyanúsítják. A hatóság adatai szerint a férfi 2020 nyarán egy internetes közösségi oldalon ismerkedett meg a sértettel. Beszélgetéseik során megszerezte a sértett telefonszámát és a telefonszolgáltatójánál regisztrált azonosító kódját is. Később ezeket az adatokat felhasználva a gyanúsított a sértett nevében online több nagy értékű telefonkészüléket is megrendelt.

A gyanú szerint a férfi telefonok viszonteladásából akart pénzt szerezni, hogy abból biztosítsa megélhetését. Elszántságát bizonyítja, hogy az sem tántorította el tervétől, hogy 2020. december 11-én a rendőrök tetten érték, miközben az egyik telefont megkísérelte átvenni az általa kijelölt csomagátvételi ponton. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, de ő ezt követően is folytatta az online rendeléseket:
„további 293 esetben kísérelt meg a sértett online felületén a saját adataival és az általa használt e-mail címekkel nagyobb értékű mobiltelefonokat vásárolni, összesen közel 200 millió forint értékben”.

Mivel a gyanúsított munkahellyel és állandó jövedelemmel nem rendelkezik, a megrendelt telefonokat nem tudta volna kifizetni. A telefonszolgáltató felfigyelt a különösen nagy összegű megrendelésekre és elutasította azok teljesítését.    L. G. büntetett előéletű, korábban lopás bűntette miatt felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Nyírbátori Járásbíróság. Munkanélküli, állandó jövedelme nincs, letartóztatásának fő indoka az volt, hogy feltételezhető, hogy szabadlábon újabb bűncselekményeket követne el. A végzés nem végleges, az ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Forgalomirányító jelzőőrt gázolt halálra egy kisteherautó Somogyban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.16. 15:16

Fotó: police.hu
A nagyatádi rendőrök vizsgálják a baleset okát.
Eddig tisztázatlan körülmények között a Magyar Közút Nonprofit Zrt. forgalomirányító jelzőőrét ütötte el egy kisteherautó sofőrje péntek délelőtt Somogy megyében – írja a police.hu. A 681-es út Berzence külterületén fekvő szakaszán történt balesetben a közútkezelő munkatársa, egy 54 éves nagykorpádi lakos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit a Nagyatádi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.