Előfizetés

Egy civil és egy rendőr fogta el azt a nőt, aki fellökött és kirabolt egy idős asszonyt Pesterzsébeten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.17. 12:54
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 27 éves nőt rablással és életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányságán folytattak eljárást egy 27 éves budapesti nő ellen, aki 2020. július 30-án 9 óra 30 perc körül a XX. kerületben megtámadott egy idős nőt, fellökte és letépte a válláról a táskáját – írja a police.hu. A támadót a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozója, Boros Benő őrnagy és egy civil férfi, Höckst Ferenc segítségével fogták el a pesterzsébeti rendőrök. A rablást látva Höckst Ferenc az elkövető után szaladt, és megállította a nőt, aki azonban el akart menekülni. Kettejük dulakodását vette észre a szabadidejét töltő őrnagy, aki szétválasztotta a feleket. Miután tisztázta a történteket, a sérült idős asszonyhoz mentőt hívott, majd értesítette a pesterzsébeti rendőröket, akik a rablás elkövetésével gyanúsítható nőt elfogták. A rendőrök befejezték a nyomozást, az iratokat elküldik az ügyészségnek. A 27 éves nőt rablással és életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják.

Zsoldoscsapat akarta elfoglalni pénteken a dunaújvárosi vasművet

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.17. 11:48

Fotó: Béres Márton / Népszava
A feltűnően sok, kopaszra borotvált, kimondottan militáns benyomást keltő férfiakból álló csapatot a hatóságok feltartóztatták.
Az éjszaka zsoldoscsapattal akarta elfoglalni a Dunaferrt az ukrán kisebbségi tulajdonosi kör – tudatta a vállalatcsoport közleményében, amelyet a dunaujvaros.com tett közzé. Péntek este Dunaújvárosban hatalmas volt a rendőri készültség, mert egy több tucat emberből álló csoport be akart menni a gyárba. A Telexnek Pintér Tamás polgármester azt mondta, hogy egy 50 fős biztonságiakból álló csoport akart bejutni a városba, de a rendőrök visszafordították őket. A Dunaferr azt közölte, hogy az elmúlt hónapok verbális és jogi agressziója – valamint számos fenyegető üzenet – után fizikai agresszióra készült Mikó István és csapata.
„Mikó a Dunaferr ukrán kisebbségi tulajdonosának, Tatjana Tarutának és köreinek képviseletében jár el, és a Dunaferr információi szerint toborzott zsoldoscsapattal készült elfoglalni a vasművet. A feltűnően sok, kopaszra borotvált, kimondottan militáns benyomást keltő férfiakból álló csapatot pénteken az esti órákban a hatóságok feltartóztatták”

– olvasható a cég közleményében.

A Dunaferr megköszönte a rendőri és állami szerveknek, Dunaújváros vezetésének, hogy megakadályozták az erőszakot és megvédték a várost, illetve a dolgozókat és a Dunaferrt „ettől a Magyarországon példa nélküli, önkényes és agresszív csapat által végrehajtott támadástól”. Hozzátették, hogy hatalmas köszönettel tartoznak minden egyes kollégának, akik helyt állnak ebben a rendkívüli helyzetben és biztosítják a gyárban a folyamatos termelést, amely a Dunaferr fennmaradásának kulcsa. A közleményt azzal zárták, hogy a támadás ellenére zavartalan a termelés. A Dunaferr válsághelyzete évek óta tart. Az ország legnagyobb kohászati-gépészeti komplexuma korábban 3-400 milliárdos árbevétel mellett több tízmilliárdos nagyságrendű veszteséggel gazdálkodott, a cég 2020 júniusától fokozatosan csökkentette termelését, majd felmondta a dolgozók kollektív szerződését. Az 1954 óta vasat csapoló dunai vasművet 2004-ben ukrán befektetői csoport vásárolta meg, ám később orosz tulajdonosoké lett a cég részvénytöbbsége. A fő tulajdonos az egyik legnagyobb orosz bank, aki a zrt. igazgatóságából fél éve visszahívta három delegáltját, így a grémium működésképtelen. Az igazgatóság negyedik tagja, egy örmény vállalkozó börtönben ül, az ötödik pedig az Ukrajnában befolyásos Taruta-csoport, akivel az orosz többségi tulajdonos harcban áll. A gyár helyzetével múlt héten ebben a cikkünkben foglalkoztunk.

Pikó drogot terjesztő bűnbandát fogtak el a rendőrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.17. 10:22

Fotó: police.hu
A kábítószer-kereskedők Komáromban, Győrben és Pápán árulták az amfetamint.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több hónapos felderítő munka után göngyölítette fel azt a hálózatot, amely Szlovákiából származó drogot értékesített Komáromban, Győrben és Pápán. A terjesztett drog a Szlovákiában népszerű pikó fantázianevű amfetamin volt – közölte a rendőrség honlapján. A Terrorelhárítási Központ, a KR műveleti egységei, az NNI nyomozói és a Győri Rendőrkapitányság rendészeti és bűnügyi munkatársai hat helyszínen végeztek összehangolt akciót. A rendőrök 2021. április 15-én a gyanúsítottak lakásaiban és autóiban kábítószergyanús anyagokat és fegyvereket találtak és foglaltak le.
A csoport szlovák állampolgárságú tagjával szemben a szlovák rendőrök nyomoznak tovább. Vladislav Sz. és nyolc magyar bűntársa ellen a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály győri osztálya nyomoz kábítószer-kereskedelem miatt. Az ügyben több gyanúsított beismerő vallomást tett. Két embert a rendőrök őrizetbe vettek, és kezdeményezték letartóztatásukat.