Előfizetés

Véletlenül lőtt, majd a rendőrök elé esett a többszörös körözött László

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.20. 11:19
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfit más bűncselekmények miatt keresték, de saját maga tett róla, hogy könnyedén elfoghassák.
Az erkélyen keresztül próbált menekülni a rendőrök elől egy II. kerületi lakásból a 22 éves S. László, aki az első emelet magasságából leesett az egyenruhások elé. A komikusnak tűnő jelenet még április 17-én szombaton játszódott le, miután bejelentés érkezett, hogy a lakásból lövést hallottak a környéken – írja a police.hu. A riasztásra a kerületi járőrök és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói érkeztek, majd az esés után könnyedén elfogott férfit igazoltatták. Az általa bediktált adatokról azonban hamar kiderült: hamisak, és S. László háromszorosan körözött. Ellene ugyanis a Pesti Központi Kerületi Bíróság három bűncselekmény: kábítószer birtoklása, kifosztás és garázdaság miatt adott ki elfogatóparancsot. A rendőrök azt is megállapították, hogy bejelentett lövés egy tisztítás közben elsült, engedéllyel tartott gáz-és riasztófegyverből származott. Senki sem sérült meg, így emiatt nem indult eljárás. A menekülés közben megsérült S. Lászlót orvosi ellátása után őrizetbe vették.

Megkéselte rátámadó unokáját a 76 éves hajdúsámsoni nagyapa

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.20. 11:05
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Dulakodássá fajult és végül tragédiával végződött a családi vita.
Egy késsel szúrta meg hétfőn késő este egy 76 éves nagyapa a 32 éves unokáját  Hajdúsámsonban, egy családi vitát követően – írja a police.hu. A fiatalabbik férfi a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A rendelkezésre álló adatok szerint a vita akkor fajult el, amikor az unoka rátámadt a vele egy háztartásban élő nagyapjára, aki a kialakult dulakodás közben késelte meg az unokáját. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 76 éves férfivel szemben emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást. Az eset körülményeit a nyomozó hatóság szakértő bevonásával vizsgálja.   

Gázolt a vonat Érden

MTI
Publikálás dátuma
2021.04.20. 10:14
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A helyszínelés ideje alatt - várhatóan 11 óráig - az S40-es és S42-es elővárosi járatok, valamint a pécsi vonal távolsági vonatainak menetideje 30-40 perccel megnő - hívták fel a figyelmet.
Halálra gázolt egy embert a Déli pályaudvarról Dunaújvárosba tartó vonat Érden, a Főnök utcai átjáróban, ezért késésekre kell számítani egyes járatoknál - közölte a Mávinform kedd reggel az MTI-vel. Azt írták, hogy az átjáróban a fény- és félsorompó rendben működött. A helyszínelés ideje alatt - várhatóan 11 óráig - az S40-es és S42-es elővárosi járatok, valamint a pécsi vonal távolsági vonatainak menetideje 30-40 perccel megnő - hívták fel a figyelmet. A G43-as vonatok Érd alsón át járnak és nem érintik Budatétényt, Barosstelepet, Érdligetet és Érd felsőt, helyette Kastényparknál, Tététnyligetnél és Érd alsónál állnak meg. A százhalombattai S40-es betétjáratok nem közlekednek - tették hozzá.