Előfizetés

Halálra verte feleségét egy szegedi panzióban, a rendőrség őrizetbe vette

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.23. 17:58

Fotó: police.hu
A férfi a nő megverését követően kiment a szobából, majd a szállóhely tulajdonosának szólt arról, mi történt.
Egyelőre tisztázatlan körülmények között életét veszítette egy nő Szegeden - közölte a rendőrség.
A tájékoztatás szerint pénteken, déli 12 óra után nem sokkal a város egyik panziójában súlyosan bántalmazta férje az asszonyt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A férfi ezt követően kiment a szobából, majd a szállóhely tulajdonosának szólt arról, mi történt.  A 49 éves gyanúsítottat őrizetbe vették, ellene emberölés miatt indítottak eljárást.

Gyorsított eljárásban állhat bíróság elé a csepeli buszos késelő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.23. 13:37

Fotó: police.hu
Egy nő SZFE-maszkja dühítette fel a férfit, aki arcon szúrta áldozatát, de akár meg is ölte volna.
Csaknem két hónappal letartóztatása után még pénteken, gyorsított eljárásban állítja bíróság elé Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség azt a férfit aki 2021. február 25-én reggel a 151-es buszon késsel bántalmazott egy nőt, akin egy SZFE-maszk volt – derült ki a Fővárosi Főügyészség Népszavához eljuttatott közleményéből.  A férfit ellen felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt emeltek vádat. Az ügyészek utaltak arra, hogy a vádlott a beszerzett bizonyítékok szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) átalakítása ellen tiltakozó mozgalomhoz tartozása miatt szúrta meg az arcán a nőt.
Előzőleg a vádlott a 151-es buszon odalépett áldozatához, s megszólította azzal, hogy nem fél-e attól, hogy a maszkja miatt bajba kerülhet. Ezután szidalmazni kezdte, és közölte a nővel: szerencséje, hogy kamera van a buszon, különben megölné, de leszállás utáni veréssel is megfenyegette. Tette után a csepeli  Szent Imre téri megállóban a vádlott leszállt és elmenekült, de a rendőrök hajtóvadászatot indítottak ellene, s nyolc órán belül elfogták. Amint azt a Népszava Ambrus István, az ELTE ÁJK Büntetőjogi Tanszékének egyetemi docense véleménye lapján megírta:, az elkövetőt a halmazati szabályok alapján akár 11 év letöltendő börtönbüntetésre is ítélhetik. Arról is beszámoltunk, hogy támadónak a csepeli eset nem az első ilyen ügye volt.

Lefotózta a gödörbe esett férfit, majd ment tovább – még keresik a cserbenhagyót (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.04.23. 09:45
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz, aki a gyanú szerint hagyta meghalni a budafoki baleset áldozatát.
Segítségnyújtás elmulasztása miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság még tavaly ősszel: egy férfi eddig még ismeretlen körülmények között 2020. november 6-án nem sokkal este nyolc után a XXII. kerületi Pék utca és Ady Endre utca kereszteződésénél fejjel előre bele esett egy útmenti gödörbe – írja a police.hu. A baleset utáni percekben egy fiatal férfi sétált arra, és bár észrevette a gödörben lévő embert, ahelyett, hogy segített volna neki, lefotózta a bajba jutottat és tovább sétált. A segítségre szoruló férfit másnap reggel holtan találták meg a gödörben. 
Az esetet rögzítette egy kamera, amely alapján a rendőrség kéri, hogy jelentkezzenek azok, akik látták a fiatal, vékony, magas férfit, aki világos nadrágot és világos felsőt, valamint hosszú, sötét kabátot viselt, vagy bármilyen információval rendelkeznek az esetről.  Mint írják, bejelentést a nap 24 órájában bárki tehet a 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve hívhatja a 112-es segélyhívó számot, de személyesen is van erre lehetőség bármelyik rendőrkapitányságon.