Előfizetés

Csaknem 5 milliót lopott a MÁV automatáiból a tetten ért tolvaj (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.09. 09:22

Fotó: Népszava
A 23 éves férfi technikusként dolgozott a vasúttársaságnál, a munkaköre szerinti karbantartásokat használta ki arra, hogy zsebre tegye a pénzeket.
Nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopással gyanúsítják azt a sződi férfit, aki hónapok óta dézsmálta a MÁV jegykiadó automatáit - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Közleményükben azt írták: a vasúttársaság jegykiadó automatáinak tartalma február óta csappant meg. A Zugló, Biatorbágy, Monor, Vecsés, Vecsés-Kertekalja, Pilis, Üllő, Monorierdő, Ecser, Agárd és Kelenföld állomásokon kihelyezett 16 automatából több millió forint hiányzott. A gyanú egy 23 éves, a vállalatnál technikusként dolgozó férfira terelődött, akit a monori vasútállomáson 2021. május 6-án délután elfogtak, zsebében ott lapult legfrissebb zsákmánya, a jegykiadó automatából kiürített 207 ezer forint - írták, hozzátéve: a férfi lakásán a többi pénzt is megtalálták, az ellopott 4 913 800 forintot hiánytalanul lefoglalták. A férfi - aki szabadlábon védekezhet - beismerő vallomást tett, elmondta, a munkaköre szerinti karbantartási munkálatokat kihasználva ürítette saját zsebébe az automatákban összegyűlt pénzt.

Rollerező férfit gázolt halálra a vonat Pápánál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.08. 18:42

Meghalt egy rollerező férfi, akit elgázolt egy vonat szombat délután Pápánál - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.
Az adatok szerint a 24 éves férfi a robbanómotoros rollerrel a Pápa felől Csorna felé haladó vonattal párhuzamosan, egy földúton ment, majd egy biztosítatlan vasúti átjáróban eddig tisztázatlan körülmények között a vonat elé hajtott és összeütköztek - olvasható a police.hu oldalon. A Pápa környéki férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A baleset körülményeit a pápai rendőrkapitányság vizsgálja.

Nem sokkal felszállás után lezuhant egy kisrepülőgép Törökszentmiklósnál

MTI
Publikálás dátuma
2021.05.08. 17:30

Fotó: Mészáros János / MTI/MTVA
Két ember beszorult a roncsba.
Lezuhant egy kisrepülőgép szombat délután Törökszentmiklósnál, két ember beszorult a járműbe – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel. Dávid Mónika elmondta, a kisrepülőgép Surjány városrésznél szállt fel, nem sokkal azt követően zuhant le. – A járműben ketten utaztak, beszorultak a roncsba, de életben vannak, jelenleg is zajlik a kimentésük – tette hozzá.  Frissítés: A rendőrség 18 óra után bejelentette, hogy a motoros vitorlázó repülőgépben két férfi utazott. Dávid Mónika közölte, hogy az egyik sérültet életveszélyes állapotban vitték mentőhelikopterrel Szegedre, a másik férfit pedig súlyos állapotban szállították Szolnokra. Az ügyben a törökszentmiklósi rendőrkapitányság a légi közlekedés veszélyeztetése miatt indít eljárást.