Előfizetés

Varju Lászlót támogatja a Jobbik Újpesten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.16. 11:22

Fotó: Bruzák Noémi / MTI
A párt elnöke szerint díjazzák az elvégzett munkát.
"Győztes csapaton ne változtass! Nem fogunk."

Ezzel a felütéssel adta hírül Facebook-oldalán a Jobbik elnöke, hogy a DK-s Varjú Lászlót támogatják Újpesten, az előválasztásokon. Jakab Péter emlékeztetett, hogy a politikus 2018-ban már megverte egyéniben a Fidesz jelöltjét. "A Jobbik díjazza az elvégzett munkát, ezért úgy döntöttünk, Varjú Lászlót támogatjuk az előválasztáson az ellenzék közös jelöltjeként ebben a választókörzetben. Szabadságot és jólétet minden magyarnak!" - zárta sorait a politikus.

Napi vírus: 61-en hunytak el, 718 új fertőzöttet regisztráltak

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.16. 09:56

Fotó: Balázs Attila / MTI
261-en vannak lélegeztetőgépen.
798 147 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 61 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 175 főre emelkedett

- írta vasárnap reggeli tájékoztatásában a kormányzati koronavírus-oldal.

Eszerint 718 új fertőzöttet regisztráltak, így a járvány kezdete óta összesen 798 147 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 625 088 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 143 884 főre csökkent. 2270 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 261-en vannak lélegeztetőgépen. 
Az oltási folyamatról szólva megjegyzik,  4 600 012-en kaptak már oltást, közülük 2 701 789 fő már a második adagot is megkapta. Hozzáteszik, már több mint 5 millióan regisztráltak oltásra és 81%-uk meg is kapta azt.

Traktorral takarították a félméteres torlaszokat a hatalmas jégeső után Peresznyén (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.15. 19:18

Fotó: Facebook/Önkéntes Tűzoltó Egyesület Horvátzsidány
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint az ország nagy részén vasárnap is előfordulhat intenzív csapadékhullás.
Húsz percen keresztül zuhogott jégeső szombaton délután a Vas megyei Peresznyén, ahol helyenként félméteres jégtorlaszok keletkeztek, órákig két kotrógéppel tisztították a járhatatlanná vált utakat – írja a 112press.hu.  Személyi sérülésről és anyagi kárról egyelőre nincs információ. A portálon közzétett képek és videófelvételek tanúsága szerint a helyi lakók hólapátokkal takarították a jeget a május közepén fehérbe borult településen. A jégesőt hozó vihar jelentősen megtépázta a gyümölcsfákat, a szőlőtőkéket.
Ugyancsak képeket és videókat tett közzé a jég és a keletkezett sár eltakarításában résztvevő Önkéntes Tűzoltó Egyesület Horvátzsidány és a Metfigyelő nevű időjárási hírekkel foglalkozó Facebook-oldal is.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése alapján Magyarország területén szombat éjfélig a Dunántúlon, az Északi-középhegységben és a Dél-Alföldön szórványosan zivatarok kialakulására kell számítani. A legintenzívebb gócok elsősorban északnyugaton és a déli országrészben várhatók, környezetükben intenzív csapadékhullás mellett akár viharossá (~60 km/óra) is fokozódhat a szél, apró szemű jég is kísérheti őket.  Vasárnap elsősorban a Dunától keletre fordulhatnak elő zivatarok, beágyazott zivatarok, majd a felhőzet szakadozásával a napsütés hatására délutántól délnyugaton alakulhatnak ki zivatargócok. Kísérőjelenségként leginkább szélerősödés (50-60 km/óra), apró szemű jégeső és intenzív csapadékhullás fordulhat elő.