Előfizetés

Elnöki kegyelmet kapott Kertész Ágnes

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.05.17. 22:11
Képünk illusztráció
Fotó: Soós Lajos / MTI/MTVA
Az ítélet szerint a nő kábítószert tett férje italába, majd többször megszúrta.
Kegyelmet kapott Áder János köztársasági elnöktől Kertész Ágnes, akit a bíróság emberölési kísérlet miatt 10 évnyi fegyházra ítélte – írja a Blikk. Az ítélet szerint a nő kábítószert tett férje italába, majd többször megszúrta. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett. A nő a bíróságon elmondta, hogy több éve bántalmazó kapcsolatban élt, a férje válogatott pszichés módszerekkel kínozta őt. Közös kislányukat évek óta a férfi neveli, és az asszony szerint teljesen ellene hangolja gyermeküket. 
– Lapjuk információját megerősíthetem, Ágnes valóban kegyelemben részesült. Áder János döntése értelmében 10 év helyett csak ötöt kell leülnie, és azt sem fegyházban, hanem fogházban

– reagált a lapnak a hírre a nő korábbi ügyvédje, Lichy József, aki még annak idején beadta a kérelmet.

A vádiratban az szerepelt, hogy az asszony egy gamma-hidroxibutirátot, GHB-t, ismertebb nevén Ginát csempészett a férj italába, majd a kábult embert egy 20 centis késsel háromszor megvágta a nyakán. Ezzel szemben Kertész Ágnes állítja, soha nem akarta bántani gyermeke apját, a férfi saját magát sebezte meg, és amikor ő ezt észrevette, odament hozzá, majd dulakodni kezdtek, amelyben mindketten súlyos sérüléseket szereztek. A bíróság első és másodfokon sem hitt a nőnek, így 2019-ben megkezdte büntetését.
18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.

Baleset miatt lezárták az M1-es autópálya egyik szakaszát

MTI
Publikálás dátuma
2021.05.17. 16:27
Képünk illusztráció
A 64-es kilométernél egy nyerges vontató és egy személyautó ütközött össze, a tehergépkocsi elfoglalja az úttestet.
Baleset miatt lezárták az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalát a tatabánya-újvárosi felhajtó közelében hétfő délután, a forgalmat az 1-es útra terelik - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel. Buóczné Miklán Erzsébet elmondta, 
a 64-es kilométernél egy nyerges vontató és egy személyautó ütközött össze, a tehergépkocsi elfoglalja az úttestet.

A jármű üzemanyagtartálya kilyukadt, az olaj az úttestre folyt. A rendőrök a forgalmat az 1-es útra terelik, az autósok Tatánál térhetnek vissza az autópályára.