Jámbor András;tüntetés;

2021-05-23 18:38:53

Tüntetést szerveznek a Diákvárosért június 5-re

Jámbor Andrásék már bejelentették a rendezvényt a rendőrségen.

Jámbor András és a Szikra Mozgalom a Diákvárosért és a Fidesz ellen tüntetést szervez június 5-re – tájékoztat a Mérce volt főszerkesztője közleményében.

Jámbor András a mozgalom jelöltjeként indul az előválasztáson Budapest 6. választókerületében. 

 

Az esemény Facebook-leírásában a rendezvényt azzal indokolták, hogy „az elmúlt fél év megmutatta, hogy a Fidesz-kormány aljasságának nincs határa: haverok által irányított alapítványokba szervezték ki az egyetemeinket, tönkretették és porig rombolták az SZFE-t, tízmilliárdokat herdálnak el egy vadászkiállításra és most a lakásmaffia kezére játsszák az önkormányzati bérlakásokat”. Álláspontjuk szerint azonban ezek közül is kiemelkedik a Diákváros ügye.

Közölték azt is, hogy a rendezvényt bejelentették a rendőrségen.

Azt egyelőre nem tudni, hogyan sikerül megtartani június 5-én a tüntetést. Szombaton Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy megvan az ötmillió beoltott, ezért az enyhítés következő lépéseként többek között ismét lehet szabadtéri rendezvényt és gyűlést tartani 500 főig korlátozás nélkül, viszont 500 fő felett csak koronavírus ellen védett személyek vehetnek részt rajta. Arra a 444 hívja fel a figyelmet, hogy a kormány péntek este megjelent közleménye egy olyan külön kitételt tartalmazott, amely alapján gyűlést csak 2021. június 14. után lehet tartani.