Kovács Zoltán;Vadászati Világkiállítás;

Kovács Zoltán feleségének üzlettársa is remekül járt a vadászati világkiállítással

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szerint nem merült fel összeférhetetlenség.

Kovács Róbert csak néhány hete szállt ki a Kovács Zoltán feleségével közös cégükből, miközben 2019 februárja óta felügyelőbizottsági tag a vadászati világkiállítás lebonyolítására létrejött állami kft.-ben. A rendezvényért kormánybiztosként épp a kommunikációs államtitkár felel- írja a 24.hu.

A portál cikke emlékeztet: 2018 végén nevezték ki a 2021-es vadászati világkiállítás kormánybiztosává a nemzetközi kommunikációs államtitkárt. A tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. pár hónappal később létrehozott egy céget az esemény lebonyolítására. Az Egy a Természettel Nonprofit Kft.-t 563 millió forintos alaptőkével hozták létre. Az alapító okirat szerint a felügyelőbizottságban már ekkor, 2019 februárjában pozíciót és havi bruttó 250 ezer forintos apanázst kapott Kovács Róbert, aki az Opten szerint kinevezésekor már csaknem egy éve a vadászati kiállításért felelős kormánybiztos Kovács Zoltán feleségének, Szikora Lindának az üzlettársa volt a Kartal-Ép Kft.-ben.

A portál szerette volna megtudni az MNV Zrt.-től, hogy milyen szempontok, referenciák alapján választották ki az Egy a Természettel Nonprofit Kft. vezetőit, fb-tagjait, de érdemi választ nem kaptak. Az állami cég csupán annyit közölt, 

„a döntés-előkészítés során nem merült fel jogszabályon alapuló összeférhetetlenség a megválasztani javasolt tisztségviselők tekintetében.”

A 24.hu hozzáteszi: Kovács Zoltán nem csak a felesége révén ismerheti Kovács Róbertet. Ezen a 2019-es videón – amelyet még felügyelőbizottsági kinevezése előtt készítettek egy jótékonysági bálon – Kovács Róbert mint a kartali Virágospusztai Vadásztársaság elnöke, Kovács Zoltán a társaság alelnökeként nyilatkozik. A fideszes politikus a Régió Plusz Televíziónak arról beszélt: 2016-ban az új vadászati törvény szellemében alakult meg a vadásztársaság, amely 4000 hektáron működik, ennek nagyobb része mezőgazdasági terület. Vadászati jogot húsz évre kaptak.