Orbán Viktor;Dobrev Klára;Jakab Péter;Tóth Bertalan;

2021-05-28 15:40:43

Cinikus gúny, bőr a képén, vicces és dühítő – az ellenzék a „bérből és fizetésből élő” Orbán Viktorról

A kormányváltást szorgalmazó politikusok szerint a felelősök és a tolvajok néhány hónap múlva megtapasztalhatják a magyar valóságot.

Nem csak a hallgatók, az ellenzéki pártok vezetőnek a kedélyét is a végletekig borzolta Orbán Viktor szokásos péntek reggeli interjújának az a részlete, amelyben a miniszterelnök – ahogyan arról a Népszava is beszámolt – azt közölte a koronavírus-járvány okozta válságról: 

„Azért megviselt bennünket. Nem csak a vállalkozásokat, hanem bennünket, munkavállalókat is, akik bérből és fizetésből élünk, én is közéjük tartozom.” 

Dobrev Klára, a DK európai parlementi képviselője, egyben pártja ellenzéki előválasztáson induló miniszterelnök-jelöltje Facebook-videójában úgy reagált:

A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje szerint a kormányfő a felelős azért, hogy a járvány és a válság megviselte a valóban bérből és fizetésből élőket.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke-frakcióvezetője és ugyancsak miniszterelnök-jelöltje a közösségi oldalán fakadt ki:

Az ellenzéki politikus szerint a bérből és fizetésből élőket valóban megviselte a válság, ám a tolvajokat nem.

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke úgy vélekedett, hogy „Orbán Viktor szájából meghallgatni, hogy ő is a bérből és fizetésből élők közé tartozik, távolról vicces, közelebbről dühítő.” Az is dühítő, hogy mindig mást mond, mint amit csinál:

Tóth Bertalan azt is kifogásolta, hogy a kormányfő újraindításról beszélt, miközben „a fideszes Alapjogokért Központ” is elismerte, hogy a magyar termelékenység a 2010 előtti időszakhoz képest nem javult. Sőt! Mint mondta, ezért kell kormány- és korszakváltás, legkésőbb 2022-től, hogy ne így legyen.