Bencsik András;I. Ferenc pápa;Sajtóklub;

2021-06-07 22:44:22

Bencsik András: a pápa keresztényellenesen viselkedik

A kormánypropagandistának mindez annak kapcsán jutott eszébe, hogy a katolikus egyházfő sajtóhírek szerint a kabinet menekültpolitikája miatt nem akar találkozni magyarországi látogatása során Orbán Viktorral és Áder Jánossal.

Ferenc pápa meg akarta alázni Magyarországot azzal, hogy csak három órás tartózkodást tervez hazánkban - jelentette ki a Hír TV Sajtóklub című műsorában a Demokrata főszerkesztője.

Bencsik András hozzátette, amennyiben a Szentatya úgy véli, hogy Orbán Viktor és Áder János hibát követett el azzal, hogy nem ereszti be a muszlim embertömegeket - és ezt ő véteknek ítéli meg - ez az ő szuverén döntése. Jelezte, figyelmeztetnie kell a pápát - mint keresztény embernek - hogy Jézus Krisztus e tekintetben félreérthetetlen útmutatást adott, amikor azt mondta: ha a Szentatya szeretne majd odafönt - amikor eljön az ideje -, megbocsátást nyerni a Mindenhatótól, akkor ennek az lesz a feltétele, hogy ő is meg tud-e bocsátani. 

- fogalmazott, majd hozzátette: imádkozik azért, hogy az "eredeti pápa" (XVI. Benedek - a szerk.), próbálja megvilágosítani ezt a "különös pápatársat" arról, hogy mi az ő felelőssége és kötelessége, mint a keresztény világ vezetőjének.

Bencsik András még később is megszólalt. Azt mondta, a "Vatikánban kétségbeesetten próbálják ezt az öregembert meggyőzni arról, hogy nem teheti meg egy keresztény országgal, hogy azért alázza és bünteti meg őket, mert keresztények akarnak maradni."

Surján László figyelmeztetett, mi abban szoktunk hibázni, hogy bedőlünk azoknak a balliberális médiumoknak és embereknek, akik elénk tárják Ferenc pápa szavait - utóbbit már a Hír TV tartalmi igazgatója mondta. Gajdics Ottó szerint eredetiben szabad olvasni ezeket a közléseket, mert 

Szerinte ilyenkor tudni kell, hogy nem a pápa ellen beszélnek, hanem azon interpretáció ellen, amivel "mindezt elénk tárják a balliberálisok." 

Bayer Zsolt - aki korábban demens vénembernek nevezte a pápát - szokatlanul visszafogott volt és azzal zárta a témát, hogy abban reménykedik, csak egy sajtóértesülésről van szó "és aztán majd meglátjuk."

A Sajtóklub témáját szolgáltató hírről korábban lapunk is beszámolt. Eszerint Ferenc pápa budapesti tartózkodása ideje alatt nem kíván találkozni sem Orbán Viktor miniszterelnökkel, sem pedig Áder János köztársasági elnökkel, noha a katolikus egyházfőt többen próbálják meggyőzni arról, hogy ne csak egy délelőttre látogasson Magyarországra. 

(Bencsik András első gondolatmenete az alábbi videóban 24:27-től hallgatható meg - a szerk.)