Előfizetés

Bencsik András: a pápa keresztényellenesen viselkedik

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.07. 22:44

Fotó: AFP/FILIPPO MONTEFORTE
A kormánypropagandistának mindez annak kapcsán jutott eszébe, hogy a katolikus egyházfő sajtóhírek szerint a kabinet menekültpolitikája miatt nem akar találkozni magyarországi látogatása során Orbán Viktorral és Áder Jánossal.
Ferenc pápa meg akarta alázni Magyarországot azzal, hogy csak három órás tartózkodást tervez hazánkban - jelentette ki a Hír TV Sajtóklub című műsorában a Demokrata főszerkesztője. Bencsik András hozzátette, amennyiben a Szentatya úgy véli, hogy Orbán Viktor és Áder János hibát követett el azzal, hogy nem ereszti be a muszlim embertömegeket - és ezt ő véteknek ítéli meg - ez az ő szuverén döntése. Jelezte, figyelmeztetnie kell a pápát - mint keresztény embernek - hogy Jézus Krisztus e tekintetben félreérthetetlen útmutatást adott, amikor azt mondta: ha a Szentatya szeretne majd odafönt - amikor eljön az ideje -, megbocsátást nyerni a Mindenhatótól, akkor ennek az lesz a feltétele, hogy ő is meg tud-e bocsátani. 
"E percben Ferenc pápa keresztényellenes magatartást tanúsít, amivel rendkívül súlyos kárt okoz a keresztény világnak'"

- fogalmazott, majd hozzátette: imádkozik azért, hogy az "eredeti pápa" (XVI. Benedek - a szerk.), próbálja megvilágosítani ezt a "különös pápatársat" arról, hogy mi az ő felelőssége és kötelessége, mint a keresztény világ vezetőjének. Bencsik András még később is megszólalt. Azt mondta, a "Vatikánban kétségbeesetten próbálják ezt az öregembert meggyőzni arról, hogy nem teheti meg egy keresztény országgal, hogy azért alázza és bünteti meg őket, mert keresztények akarnak maradni." Surján László figyelmeztetett, mi abban szoktunk hibázni, hogy bedőlünk azoknak a balliberális médiumoknak és embereknek, akik elénk tárják Ferenc pápa szavait - utóbbit már a Hír TV tartalmi igazgatója mondta. Gajdics Ottó szerint eredetiben szabad olvasni ezeket a közléseket, mert 
"az, amit a balliberális média művel a pápa szavaival, azt nyíltan nevezhetjük provokációnak és bátran érezhetjük, hogy keményen föl kell lépnünk ellene"

- dörögte indulatosan.

Szerinte ilyenkor tudni kell, hogy nem a pápa ellen beszélnek, hanem azon interpretáció ellen, amivel "mindezt elénk tárják a balliberálisok."  Bayer Zsolt - aki korábban demens vénembernek nevezte a pápát - szokatlanul visszafogott volt és azzal zárta a témát, hogy abban reménykedik, csak egy sajtóértesülésről van szó "és aztán majd meglátjuk." A Sajtóklub témáját szolgáltató hírről korábban lapunk is beszámolt. Eszerint Ferenc pápa budapesti tartózkodása ideje alatt nem kíván találkozni sem Orbán Viktor miniszterelnökkel, sem pedig Áder János köztársasági elnökkel, noha a katolikus egyházfőt többen próbálják meggyőzni arról, hogy ne csak egy délelőttre látogasson Magyarországra.  (Bencsik András első gondolatmenete az alábbi videóban 24:27-től hallgatható meg - a szerk.)

Nem kérdés, a nap fotóját Süli János szállította

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.07. 21:40

Fotó: Süli János Facebook-oldala
Felelősségteljes munka a paksi bővítés, néha nem árt a lazítás - gondolhatta a miniszter.
"Ma délután egy kicsit félretettem a munkát! Egy kis szórakozás sosem árt, de pályaváltáson nem gondolkodom"

- írta hétfői Facebook-posztjában a tárca nélküli miniszter.

Süli János a bejegyzés tanúsága szerint Porga Ferenc, Tamási polgármesterének és Széles András, a választókerület elnökének társaságában kezdett rögtönzött zenélésbe. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a két érintett is helyesli megállapításait. 
"Persze sosem tudni, lehet, hogy tévedek. Mit gondolnak, hol voltunk, amikor erre a megállapításra jutottunk?

- tette fel posztja végén kérdését a politikus.

Orbán Viktor: az Európai Unió külpolitikája nevetségessé vált

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.07. 20:58

Fotó: MICHAL CIZEK / AFP
A miniszterelnök kilencedik szamizdatjában arról írt, meg kell fékezni az európai baloldal ámokfutását.
"Az európai baloldal, élén a német baloldallal ismét minősíthetetlen hangon támadja Magyarországot. Most azért, mert nem volt hajlandó egy politikai súlyt és komolyságot nélkülöző közös nyilatkozatot aláírni Hongkong ügyében. Így volt, s ha százszor terjesztik is be újra, századszorra is ez lesz az eredménye"

- fogalmazott új írásában Orbán Viktor.

A miniszterelnök hangsúlyozta, Magyarország álláspontja szerint véget kell vetni annak a brüsszeli gyakorlatnak, amely nyilatkozatok fabrikálásában és lobogtatásában merül ki. A kormányfő megérti, ha "bármely tagország hazai, belpolitikai okokból egy olyan papírt akar felmutatni, amin az EU logója látható", ám ennek is határa van. Úgy látja, az Európai Unió eddigi külpolitikája nevetségessé vált. Itt példaként azt hozta fel, hogy "a nyolc közös nyilatkozatunkat söpörték eddig félre – és Kína esetében ez történt –, a kilencedik is gúnykacajt vált ki. Szánalmas papírtigriseknek látszunk, és következmény nélküli nyilatkozataink után rajtunk nevet a világ." Orbán Viktor jelezte, ideje volna, hogy a nyilatkozattermelő külpolitikai bürokraták helyett végre Európa valódi vezetői, a külpolitika valódi formálói, vagyis az állam- és kormányfők kézbe vegyék a nagy stratégiai kérdéseket, ahogyan ez legutóbb az Európai Tanács ülésén Oroszország esetében történt. Európa Kína-politikájáról szólva ismertette a magyar kormány álláspontját, amely szerint meg kell előzni, hogy újra hidegháborús politika és kultúra alakuljon ki a világpolitikában. Ennek újraindítása ellentétes Európa, Közép-Európa és Magyarország érdekeivel is. A miniszterelnök azt hangoztatta, Magyarország, ahogyan eddig is, úgy a jövőben is mindent megtesz a nemzetközi együttműködés fejlesztése érdekében.  
"Az Európai Unió alapszerződéseiben garantált jogainkkal élni fogunk, a lojális együttműködés elve szerint járunk el, és Európa külpolitikai súlyának és tekintélyének helyreállításáért fogunk dolgozni. Támogatjuk az Európa stratégiai szuverenitásának és autonómiájának kialakítását célzó kezdeményezéseket. Ehhez először is meg kell fékeznünk az európai baloldal külpolitikai ámokfutását"

- zárta sorait Orbán Viktor.