Előfizetés

Büntetés az RTL Klubnak, ajándék a Karc FM-nek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.10. 10:28

Fotó: RTL Klub
Bírságolt és frekvenciapályázatokról is döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.
Nem megfelelő korhatár-besorolás miatt 12 millió forintos bírságot rótt ki az RTL Klub szolgáltatójára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa legutóbbi ülésén. A szolgáltatót bejelentés alapján vizsgálták, mert az Apatigris című műsor egy márciusi epizódját és az ismétlését 16-os besorolás helyett csupán 12 éven aluliaknak nem ajánlottként tették közzé, és az este 21 és hajnali 5 óra közötti idősáv helyett 19 órától és kora délután is sugározták. A vizsgált adásban olyan káros magatartásmintát – morálisan kifogásolható, könnyű pénzszerzési lehetőséget – mutattak be, amely negatív hatással lehet a 12-16 év közötti korosztály tagjainak személyiségfejlődésére – áll a Médiatanács közleményében. Az NMHH egyúttal közölte azt is, hogy a Szentes 104,3 MHz és a Keszthely 92,2 MHz használatára kiírt pályázatokon elvégezték a benyújtott ajánlatok alaki vizsgálatát: mindkét esetben nyilvántartásba vette az egyedüliként jelentkező Karc FM Média Kft.-t. A médiatanács a frekvenciákat helyi vételkörzettel, közösségi jelleggel hirdette meg. A tanács elfogadta a Kalocsa 94,5 MHz, a Dunaföldvár 104,1 MHz és a Tapolca 101,8 MHz frekvenciára vonatkozó felhívások tervezetét, a helyi frekvenciákat közösségi jellegű használatra kínálják. A szolgáltató kérelmére hozzájárult a tanács, hogy a Mária Rádió Frekvencia Kft. az eredetileg meghatározott időpontnál később, szeptember 17-éig kezdje meg adását a Zalaegerszeg 104,4 MHz-en – áll a közleményben.

"Szálljanak le a hazugságvonatról és menjenek a..., menjenek gyalog"

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.10. 10:12

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
A hosszú évek óta megszokott nyári közlekedési dugók miatt támadott főpolgármester keményen nekiment a kormánypárti Hollik Istvánnak és a kormánynak.
– A Fidesznek megint nem sikerült az igazmondás. A „fékezhetetlen agyvelejű” Hollik István a minap azon háborgott a Facebookon, hogy a belvárosban, csúcsidőben, pár száz métert gyorsabban lehet megtenni gyalog, mint autóval – válaszolt Karácsony Gergely főpolgármester az őt ért bírálatokra a közösségi oldalán. A Fidesz kommunikációs igazgatója még hétfőn háborgott azon, hogy szerinte  az „állandósult dugók, a képtelen autós forgalom” miatt „lassan gyorsabb lesz gyalogolni Pesten, mint autózni”. Ezen a megjegyzésen akadt ki Budapest vezetője, aki szerint „ez valószínűleg a világ összes nagyvárosában így van, leszámítva azokat, ahol a belvárosba egyáltalán nem is lehet autóval behajtani”.
„Azt javasoltam képviselő úrnak, hogy ilyen esetben esetleg szálljon ki az autóból és menjen gyalog. Erre a Fidesz elárasztotta a Facebookot azzal a hazugsággal, hogy ezt én a budapesti autósoknak üzenem. Ez természetesen nem igaz”

– szögezte le.

Karácsony Gergely megjegyezte, hogy Budapesten mindig is sok dugó volt, Tarlós István főpolgármestersége idején ugyanis a másfélszeresére nőtt a városban az autóforgalom, viszont elmaradtak fontos beruházások, amiket most nekik kell pótolni. Ide sorolta a 3-as metró belvárosi szakaszának, valamint a pesti alsórakpart és a Lánchíd felújítását. Hozzátette:
„Köszönjük a városban közlekedők türelmét! A Fidesztől pedig azt kérjük, hogy szálljanak le a hazugságvonatról és menjenek a..., menjenek gyalog.”

206 új koronavírus fertőzöttet regisztráltak, meghalt 7 beteg

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.10. 09:23

Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Kórházban ápolnak még 481 embert, közülük 57-en vannak lélegeztetőgépen.
Csütörtök reggelre 206 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 591-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 7,  többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 896-ra emelkedett – írja kormányzati tájékoztatóoldal. Már meggyógyult 722 296 ember, az aktív fertőzöttek száma pedig 54 399-re csökkent. Jelenleg 481 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 57-en vannak lélegeztetőgépen.
Mint az a tájékoztató oldalon olvasható, a beoltottak száma 5 311 475, a második oltásukat pedig 4 112 876-an kapták meg. A magyar lakosság 54,4 százaléka már megkapta az oltást, szemben az uniós 41,5 százalékos átlaggal. A regisztráltak száma 5 millió 309 ezer, akiknek 92 százalékát már beoltották.