Előfizetés

Kiskutyákat akart bőröndben átcsempészni egy szerb férfi Röszkénél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.11. 13:13

Fotó: police.hu
Az öt kölyökből három nem élte túl a kegyetlen túrát.
A férfi egy busz sofőrjeként 2021. június 9-én 14 óra 20 perckor jelentkezett belépésre az átkelőhelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai (NAV) átnézték az utasteret, benne találtak egy bőröndöt, amiről kiderült, hogy az egyik sofőré. 
A bőröndben, - szintén csomagok alatt a megfelelő szellőzés és légcsere biztosítása nélkül - egy sporttáskában, öt kiskutyát fedeztek fel. Az állatok közül három kimúlt, és a másik kettő is rossz állapotban volt. A kutyák részére sem ételt, sem italt nem biztosítottak.

A határátkelőhelyen szolgáló állatorvos megállapította, a kiskutyák vélhetően hőguta és kiszáradás következtében pusztultak el. Az életben maradt két kutyus a Szegedi Vadasparkba került, a szerb férfira pedig gyanúsítotti kihallgatás vár. Állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás - közölte a rendőrség.

Professzionális marihuána-ültetvényt számoltak fel a rendőrök Röszkén (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.11. 07:43

Fotó: police.hu
Már rács mögé kerültek a termesztők.
Még június hetedikén, hétfőn reggel jelentek meg a rendőrök egy röszkei házban, 
ahol 863 tő, különböző fejlettségű kannabisz növényt, valamint a szaporításhoz, palántaneveléshez szükséges eszközöket, köztük ventilátorokat, speciális lámpákat, öntöző- és növényápoló szereket, illetve szerszámokat találtak.

A nyomozás adatai szerint az ültetvényben lévő növényekről leszüretelhető kábítószer mennyisége többszörösen meghaladja a saját felhasználás kereteit. Egy szerb férfival és annak szerb-magyar kettős állampolgárságú fiával szemben intézkedtek a rendőrök, akiktől 20 millió forint értékben gépkocsikat, nagy értékű karórákat és készpénzt foglaltak le. A gyanúsítottak legális jövedelemmel nem rendelkeznek. Mindkettőjüket őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat is - közölte a rendőrség.

Elgázoltak egy kislányt a XXII. kerületben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.10. 21:06
Képünk illusztráció
Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
A gyerek egy busz mögül szaladt ki, amikor elütötte egy autó.
Egy kislányt gázoltak el Budapesten, a XXII. kerületben, a Gádor utca 79. szám alatt – közölte a Baleset-Info Facebook-oldalán. Azt írják, hogy a gyerek egy busz mögül szaladt ki, amikor elütötte egy autó. A kislányt egy rendőr élesztette újra, a mentők a helyszínről a kislányt stabil, de életveszélyes állapotban szállították kórházba. (Az Index nyomán.)