Előfizetés

Kigyulladt egy busz az M7-esen Érdnél, de senki sem sérült meg

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.11. 17:27

Fotó: Törökbálint Őrs
A járművön, ahol felcsaptak a lángok, 38-an utaztak, de mindenkinek sikerült időben leszállnia.
Kigyulladt egy autóbusz pénteken délelőtt az M7-es autópálya érdi szakaszán. A tűzoltók kiérkezésekor a busz fele már lángokban állt – közölte Facebook-oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A tüzet a törökbálinti és az érdi hivatásos tűzoltók oltották el, hűtötték vissza a felhevült fém alkatrészeket, majd vizsgálták át a kiégett járművet. Az autóbuszon harmincnyolcan utaztak, ők időben elhagyták az égő járművet. A tűzoltás ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták.

Fokozott rendőri ellenőrzés lesz június végéig a sztrádákon és környékükön

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.11. 16:03
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Az ORFK a labdarúgó Eb-vel és a nagy nyári forgalommal indokolja az intézkedést.
Az ország több pontján rendelt el az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést 2021. június 12-én 00.00 órától 2021. június 30-án 24.00 óráig – írja az ORFK kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.  A rendőrség szerint a döntés az „EURO 2020 Labdarúgó Európa-bajnokságra” érkező szurkolók nagy létszámú jelenlétére és a nyári időszakban megnövekedett közúti forgalomra tekintettel, valamint a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében született meg. A fokozott ellenőrzés kiterjed az M0-s autóútra, az M1-es, M2-es, M3-as, M4-es, M5-ös, M6-os, M7-es autópályákra, a sztrádák mentén kialakított pihenőhelyekre, továbbá Budapest mellett Gárdony, Agárd és Telki közigazgatási területére.         

Kiskutyákat akart bőröndben átcsempészni egy szerb férfi Röszkénél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.11. 13:13

Fotó: police.hu
Az öt kölyökből három nem élte túl a kegyetlen túrát.
A férfi egy busz sofőrjeként 2021. június 9-én 14 óra 20 perckor jelentkezett belépésre az átkelőhelyen. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai (NAV) átnézték az utasteret, benne találtak egy bőröndöt, amiről kiderült, hogy az egyik sofőré. 
A bőröndben, - szintén csomagok alatt a megfelelő szellőzés és légcsere biztosítása nélkül - egy sporttáskában, öt kiskutyát fedeztek fel. Az állatok közül három kimúlt, és a másik kettő is rossz állapotban volt. A kutyák részére sem ételt, sem italt nem biztosítottak.

A határátkelőhelyen szolgáló állatorvos megállapította, a kiskutyák vélhetően hőguta és kiszáradás következtében pusztultak el. Az életben maradt két kutyus a Szegedi Vadasparkba került, a szerb férfira pedig gyanúsítotti kihallgatás vár. Állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás - közölte a rendőrség.