Előfizetés

Két motoros is meghalt a péntek délutáni balesetekben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.11. 20:11

Fotó: Shutterstock
Egyik áldozat az M3-as autópálya szalagkorlátjának, míg a másik egy belterületi árok betonpillérének csapódott.
Az M3-as autópályán, Füzesabony közelében a Budapest felé vezető oldalon nem sokkal délután háromnegyed három előtt szalagkorlátnak ütközött egy motorkerékpáros. A férfi a baleset következtében a helyszínen életét vesztette – írta a police.hu oldalon a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A helyszínelés idejére a rendőrök teljes útlezárást rendeltek el, s arra az időre Mezőkövesd és Füzesabony között a 3-as számú főútra terelték a forgalmat. Egy óra múlva ugyancsak halálos baleset történt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tivadaron. A police.hu híre szerint eddig tisztázatlan körülmények között egy motorkerékpárral közlekedő férfi lesodródott az úttestről és egy vízelvezető árok betonpillérének csapódott. A 33 éves motoros súlyos sérülései miatt a helyszínen az életét vesztette.

Kigyulladt egy busz az M7-esen Érdnél, de senki sem sérült meg

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.11. 17:27

Fotó: Törökbálint Őrs
A járművön, ahol felcsaptak a lángok, 38-an utaztak, de mindenkinek sikerült időben leszállnia.
Kigyulladt egy autóbusz pénteken délelőtt az M7-es autópálya érdi szakaszán. A tűzoltók kiérkezésekor a busz fele már lángokban állt – közölte Facebook-oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A tüzet a törökbálinti és az érdi hivatásos tűzoltók oltották el, hűtötték vissza a felhevült fém alkatrészeket, majd vizsgálták át a kiégett járművet. Az autóbuszon harmincnyolcan utaztak, ők időben elhagyták az égő járművet. A tűzoltás ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták.

Fokozott rendőri ellenőrzés lesz június végéig a sztrádákon és környékükön

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.11. 16:03
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Az ORFK a labdarúgó Eb-vel és a nagy nyári forgalommal indokolja az intézkedést.
Az ország több pontján rendelt el az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést 2021. június 12-én 00.00 órától 2021. június 30-án 24.00 óráig – írja az ORFK kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.  A rendőrség szerint a döntés az „EURO 2020 Labdarúgó Európa-bajnokságra” érkező szurkolók nagy létszámú jelenlétére és a nyári időszakban megnövekedett közúti forgalomra tekintettel, valamint a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében született meg. A fokozott ellenőrzés kiterjed az M0-s autóútra, az M1-es, M2-es, M3-as, M4-es, M5-ös, M6-os, M7-es autópályákra, a sztrádák mentén kialakított pihenőhelyekre, továbbá Budapest mellett Gárdony, Agárd és Telki közigazgatási területére.