hazugságok;másság;pedofilellenes törvény;

2021-06-19 07:10:48

A pedofil vita hete

Azt állította Orbán Viktor (a Kossuth rádióban, a pedofil-törvényt magyarázva), hogy a gyerekek szexuális nevelése kizárólag a szülőkre tartozik, ezt senki nem veheti el tőlük.

Ezzel szemben a tény az, hogy mivel a gyerekek nevelése sem lehet kizárólag a szülők dolga – ezért találták fel az iskolát –, a szexualitásról is felvilágosítást kell adni az oktatási intézményekben, hiszen ez az emberi élet alapvető része. De ha Orbán komolyan gondolja, a Nemzeti Alaptantervből ki kell venni a biológiát, hogy erről csakis otthon lehessen beszélni. Komolyan gondolja?

Azt állította Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője (sajtótájékoztatóján): „meglepő, hogy egy pedofil-ellenes törvényt ilyen brutális támadás ér”.

Ezzel szemben a tény az, hogy ez nem meglepő, mivel a Fidesz a pedofil bűncselekményekre vonatkozó törvényt a melegek elleni törvénnyé változtatta, mintha a pedofília a szexuális másságból következne. Orbán persze nagyon jól tudta, hogy erre az egész nyugati világ felhördül, hiszen nem is láthat benne mást, mint egy kisebbség elleni szisztematikus, gyűlöletkeltő támadást. De éppen ezt akarta: most megint vívhat egy szabadságharcot a magyar önrendelkezésért a liberális világösszeesküvéssel szemben. Még hogy meg vannak lepve...

Azt állította szintén Kocsis (ugyanott, Vadai Ágnes DK-s képviselőnek arról a javaslatáról, hogy pedofil bűncselekmények esetén legyen feloldható a gyónási titok), hogy „ilyet a történelemben csak Hitler és Vadai kezdeményezett”.

Ezzel szemben a tény az, hogy nemcsak kezdeményezték már többen is (például a mélyen katolikus Írország kormánya), de több ausztráliai államban törvény kötelezi a papokat arra, hogy jelentsék a hatóságoknak az ily módon tudomásukra jutott gyerekellenes szexuális bűncselekményeket. Ha ezt nem teszik meg, három év börtönnel sújthatók például Queensland államban. A miniszterelnököt nem Vadainak hívják és nem is Hitlernek.

Azt állította a Magyar Nemzetben Berszán György, a véleményrovat vezetője, hogy „2010-től, a fülkeforradalom győzelmétől kezdve a Magyarországot sújtó válságok sorát a most restaurációra készülő baloldal indította el; eléggé el nem ítélhető módon a Fidesz nyakába varrta az elképesztően magas összegű, mintegy húszmilliárd eurós nemzetközi kölcsönt és a pusztító devizahitel-válságot, ezzel százezreket szolgáltatva ki a banki árfolyamingadozások kénye-kedvének. Aztán a válságok sora folytatódott az ajkai vörösiszap-katasztrófával, a belvízzel, az árvízzel, aztán pedig a koronavírus-járvánnyal”.

Ezzel szemben a tény az, hogy ezt a sorozatot mind a baloldalra kenni komoly cirkuszi attrakció. Úgyhogy csak annyit: a 20 milliárd eurós hitel valójában 18,8 milliárd euró volt. Ebből a Bajnai-kormány csak 12, 8 milliárdot hívott le, de az összegből 2,5 milliárdot tartalékban hagyott az utódjának. A keretből a Nemzeti Bank által lehívott 1,4 milliárd euró ugyancsak tartalékban maradt. A teljes hitelből igénybe vehető további 3,6 milliárd eurót pedig szintén Orbánra bízta Bajnai. Pardon: a nyakába varrta.