Előfizetés

Öngyilkos lett a szegedi kettős gyilkossággal gyanúsított férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.21. 12:47

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder
V. Dániel holttestére Békés megyében bukkantak rá.
Holtan találtak rá a szegedi kettős gyilkosság feltételezett elkövetőjére.

A 28 éves férfi saját magával is végzett azt követően, hogy a Petőfi sugárút egyik lakásában - minden bizonnyal szerelemféltésből - lőtt le két embert, még szombat éjszaka.  A holttesteket vasárnap este fedezték fel, ezt követően indult hajtóvadászat az egyik szegedi bevásárlóközpont patikájában dolgozó gyógyszerész ellen. A rendőrség közlése szerint hétfő délelőtt egy helikopterről szúrták ki a férfi autóját a Békés megyei Szanazug térségében. Ezt követően találták meg  holttestét, valamint az elkövetés eszközét, ami minden bizonnyal egy fegyver lehetett.  Ha ön is úgy érzi, hogy segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot.

Zuglóban is szerelemféltés miatt akartak gyilkolni hétvégén

A fővárosban ugyancsak egy magánéleti konfliktus fajult kis híján emberölésbe: június huszadikán, hajnali négy órakor egy férfi a nyílt utcán támadt rá válófélben lévő feleségére. Ekkor barátja védelmezésképp a támadó elé állt, akit kilencszer megszúrt. Az asszony megpróbálta kicsavarni a kést a kezéből, amire ő is megsérült.  Végül a nő apjának sikerült lefegyverezni az őrjöngőt, aki autójával elmenekült. A megkéselt férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba. Az autóval elmenekülő gyanúsítottat két és fél órán belül, a XVIII. kerületben kapták el - közölte a rendőrség. 

Szilágyi István fia egy rejtélyes negyedik embert emlegetett a tárgyalásán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.21. 11:42

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
És fehér fényről is beszélt még a bíróság előtt.
Vezetőszáron, símaszkos őrök kíséretében vezették elő tárgyalására Szilágy István fiát a Fővárosi Törvényszéken hétfő délelőtt a Bors beszámolója szerint. Pétert különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja az ügyészség. A nyomozás eddigi adatai szerint tavaly május harmadikán reggel rátámadt színművész apjára, akit egy kalapáccsal bántalmazott, majd több alkalommal megtaposott. Noha a nyilvánosságban eddig megismert tények a férfi bűnössége felé mutatnak, az előkészítő tárgyaláson nem ismerte be a neki felrótt bűncselekményt - ugyanakkor elmondta, ő maga hogyan emlékszik vissza a történtekre. Azzal kezdte, édesapján hisztérikus roham tört ki aznap reggel és nem ismerte őt meg. Majd ezt követően a szemébe mart és fojtogatni kezdte őt. Péter elismerte, kalapácsot ragadott, hogy leállítsa édesapját, de nem halálos módon. Ezt követően azt hangoztatta, hogy 
egy, a sötétben hirtelen felbukkanó idegen követte el a gyilkosságot, aki őt is leütötte. "Áramütés-szerű ütést éreztem a tarkómon, fent, a haj résznél fehér fényt láttam. Mikor magamhoz tértem az ágyon, rézsútosan keresztbe feküdtem az öregen"

- fogalmazott Péter a bíróság előtt, aki szemmel láthatóan lefogyott letartóztatása alatt. Korábban egyszer már felfüggesztett börtönt kapott, amiért bántalmazta édesapját. Amennyiben bűnösnek találja a bíróság, akkor életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetik azzal a megkötéssel, hogy 25 év után lesz először megvizsgálható szabadlábra helyezése. Péter korábban súlyos gyógyszerfüggőséggel és alkoholproblémákkal küzdött, emellett pszichiátrián is kezelték már.

Le akart ugrani egy kispesti panelház tetejéről, a rendőr húzta vissza

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.06.21. 11:39
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Sikerült kórházba vinni a férfit.
Június 20-án, vasárnap este 8 óra körül többen is betelefonáltak a rendőrségre, hogy egy férfi le akar ugrani egy XIX. kerületi tízemeletes tetejéről. Az egyenruhások pár perc alatt kiértek. Két társuk a helyszínt biztosította, míg egyikük felment az épületbe. 
A rendőr szóval tartotta az épület tetőpárkányán ülő 36 éves férfit, akit sikerült visszahúznia.

Végül biztonságban átadták a kiérkező mentősöknek, akik kórházba vitték őt - áll a hivatalos közlésben.  Ha ön is úgy érzi, hogy segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot.