Brüsszel;Orbán Viktor;uniós csúcs;homoszexuálisok;

2021-06-24 14:26:37

Orbán Viktor szerint nem a homoszexualitásról szól a homofób törvény (videó)

A miniszterelnök ezt bárkinek - aki érdeklődik a szabályozás iránt - szívesen elmagyarázza.

Magyarország számára megtiszteltetés, ha bármelyik miniszterelnök, vagy az Európai Tanács elnöke érdeklődik egy magyar törvény iránt - jelentette ki Orbán Viktor Brüsszelben csütörtökön, az uniós tagállamok vezetőinek kétnapos tanácskozását megelőzően Brüsszelben. Hozzátette, szívesen elmondja nekik is, hogy

A szerda esti mérkőzéssel kapcsolatban pedig azt mondta, a csapatunkra büszkék vagyunk. Ráadásul "halált megvető bátorsággal játszottak Münchenben, olyan körülmények között, amit mindenki ismer és láthatott, ez büszkévé tesz bennünket." Hozzátette, helytállásuk minden magyar számára - őt magát is beleértve - bátorító. 

A kormányfő álláspontja szerint a sport globális, a politikai témákkal pedig óvatosnak kell lenni, mert egyes országokban bizonyos dolgok megengedettek, más országokban pedig nem. "Ha a sportot összekeverjük a politikával, akkor egész nagy területeket - melyek kulturálisan más állásponton vannak, mint mi - kizárjuk a globális sportból. Ez nem helyes, a sportot el kell választani a politikától" - fogalmazott Orbán Viktor.

Az MTI szemléje szerint egyébként még a következőt is mondta még a kormányfő: