Európai Unió;homofóbia;pedofilellenes törvény;

Európai konfliktusok - hazai használatra

A homofób törvényt a Fidesz választási gépezete köpte ki magából. Mérnöki pontossággal tervezték meg a gyűlöletkampány újabb céltábláját, mert a migránsok – hat év távlatából és a határkerítés árnyékában – már nem képesek szavazatra váltható indulatokat gerjeszteni. Csak az időzítésre nem gondoltak, arra a nem várt hatásra, hogy az álszent kirekesztés körmönfont konstrukciója éppen a müncheni aréna közepén, a foci Európa-bajnokság reflektorainak fényében fog landolni, és hatalmas nemzetközi felháborodást kavarhat.

Ráadásul két nappal a magyar-német mérkőzés után megkezdődött a félévzáró EU-csúcs, és az oda érkező kormányfők a kamerák előtt mondhattak friss véleményt a magyar miniszterelnök és az európai normák viszonyáról. Előtte az EU nagy többsége, 17 tagállam közös nyilatkozatban ítélte el a pedofíliát a szexuális mássággal összemosó választási trükközést. Ismét bebizonyosodott, hogy az olyanfajta durva csúsztatás és hamis magyarázkodás („a törvény csupán gyermekeink védelméről szól”), amelyet itthon lelkesen fogyaszt az Orbán-tábor, nyugaton szétpukkan, megvetés és nevetség tárgya lesz, mert átlátnak rajta.

Az Európai Tanács június 24-i nyitó munkavacsoráján a kormányfők a hírek szerint minden korábbinál nyersebben mondták Orbán szemébe, hogy Európában már nem sikk a buzizás, még jogi köntösbe csomagolva sem. A szexuális másság nem bűncselekmény, hanem a társadalom megértő befogadását igénylő személyes állapot. Úgy tudni, csupán lengyel és szlovén kollégája állt Orbán mellé. A miniszterelnök politikai mozgásteret sem hagyott magának, Áderrel azonnal aláíratta a törvényt, így az már hatályban volt, mire ő Brüsszelben földet ért. Az Európával szándékosan gerjesztett konfliktus ezúttal minden korábbi szintjén túlnőtt.

Kampánycélokra azonban éppen így lesz jó: „ismét támadják Magyarországot, de Orbán Viktor megvédi”. Fokozódik a feszültség és fogy a türelem Brüsszelben, netán még szankciók is jönnek. Lehet, hogy Orbán erre játszik, ezt lehet itthon ügyesen tálalni a NER törzsközönségének. Az új, szivárványszínű ellenségkép az október 23-ra tervezett békemenet idejére beérhet, ott majd lenghetnek a nemzeti színű zászlók, holott a kettő nem áll szemben egymással, a szexuális kisebbség is része a nemzetnek, csupán tapintatot és elfogadást szeretne.

A Fidesz-tábort mozgósító korábbi három hívó szóból – migráns, Soros, Brüsszel – kettő megkopott, újakra van szükség. Az idei nyári-őszi kollekció így áll fel: szivárványosok (pedofíliával keverve), Gyurcsány, Brüsszel. Közös vonásuk, hogy mindhárom kulcs képzettársítások hosszú sorát nyitja, hamis ellenpontjuk a keményen konzervatív nemzeti identitás. Racionális érvek nem fognak rajtuk.