Hardy Mihály;Budapest Airport Zrt.;

Csúnyán elnézte a naptárt a TV2 riportere

Hardy Mihályt a budapesti repteret üzemeltető cég többségi tulajdonjogának állami megszerzése kapcsán keresték meg, csakhogy a szakember már két éve nem dolgozik ott.

"Felhívott tegnap a TV2 Tények c. műsor ifjú "riportere", hogy ugyan nyilatkozzak már a repülőtér nevében a kormány vételi szándékáról" - írta közösségi oldalán Hardy Mihály. A Klubrádió főszerkesztő-helyettese a "felkészült" ifjú hölgyet tájékoztatta, hogy immár két éve nem dolgozik a repülőtéren. Majd hozzátette: "a riporter felkészültségét és a tájékozottságát alapul véve tulajdonképpen sajnálom, hogy nem beszéltem meg a randevút a 2A terminálra és nem beszéltem neki a gyíkemberek elszaporodásáról meg Soros György machinációiról a menetrend körül. Le is adták volna.".

Mint arról korábban beszámoltunk, egy májusban napvilágot látott kormányrendelet szerint a kabinet tárgyalást kezdeményezett a ferihegyi reptér többségi tulajdonának megszerzésére. Ehhez a kormányfő akkor kinevezte Palkovics Lászlót a Budapest Airport Zrt. többségi állami tulajdon megszerzésének előkészítéséért felelős kormánybiztosává. Az Orbánék által tervezett ügylet értéke több száz, de akár ezer milliárdos nagyságrendű lehet – vagyis nem, vagy csak évtizedek alatt térülne meg. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetési jogait - amellyel még 50 évig a Budapest Airport Zrt. rendelkezik - a Gyurcsány-kormány még 2005-ben értékesítette nyílt privatizációs versenyben. A nyertesek 456 milliárd forintot fizettek az üzemeltetési jogokért, maga a reptér állami tulajdonban maradt. Az üzemeltető Budapest Airport Zrt. végső többségi tulajdonosa egy kanadai nyugdíjalap, míg a kisebbségi részekkel egy szingapúri állami befektetési alap rendelkezik.