autópálya;koncesszió;Mészáros Lőrinc;

2021-07-14 09:11:25

Mészáros Lőrinc köreit is nagyon érdekli az autópálya-üzemeltetés

Körvonalazódni látszik, hogy kik szállhatnak be a kormány legújabb bizniszébe.

A portál szerint a 35 évre szóló koncesszióért magyar és külföldi szereplő egyaránt bejelentkezett a Nemzeti Koncessziós Irodánál. Az érdeklődök közt ott van  

A portál hiába kereste az érintett cégeket, azok nem válaszoltak. Rogán Antal tárcája - amihez a Nemzeti koncessziós Iroda is tartozik - ugyancsak nem kommentálta a jelentkezők körét. „A nyilvánosságot a jogszabályoknak megfelelően a jelentkezők köréről tájékoztatni fogjuk” - írták. 

A portál ugyanakkor megjegyzi: egyelőre nem dőlt el semmi, a tárgyalásos eljárás első körében csak a részvételi szándékot kell jelezni és a pályázatban kiírt feltételek teljesítését kell igazolni, majd a közülük kiválasztottakat kérik fel a konkrét ajánlattételre. 

Nagyjából egy hónapja derült ki a kormány lépése, mely a bírálók szerint egy újabb privatizációt jelent. Mint lapunk is megírta, a kormányzati kommunikációs központ a pénzhiánnyal indokolta a lépést. Ugyanakkor a Népszava számára készült közvéleménykutatásból egyértelműen az derül ki, hogy még a fideszes szavazók többsége is úgy gondolja, hogy a sztrádák üzemeltetését az államnak kellene végeznie, nem pedig magáncégeknek.