Budai Vár;építőanyagok;Gyutai Csaba;

Kormánybiztos lett a volt fideszes polgármester, aki saját magának adott lakást a budai várban

Most az építőanyagárak letöréséért fog küzdeni.

Az építésgazdasági intézkedések összehangolásáért felelős kormánybiztossá nevezték ki Gyutai Csabát- derül ki a Magyar Közlönyből.

Eszerint az ő feladata lesz többek között az építőanyagok kivitelével kapcsolatos bejelentés eljárásrendjének kialakításáért, az állam elővásárlási jogának és vételi jogának gyakorlásához szükséges intézkedések végrehajtása, valamint a kiegészítő bányajáradékkal kapcsolatos szabályozás alkalmazásának nyomon követése. 

Főnöke Palkovics László lesz és a tárcánál önálló titkárság segíti munkáját.

Gyutai Csaba 2010 és 2014 között Zalaegerszeg fideszes polgármestere volt, ezt követően pedig a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft.-t, valamint a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft.-t vezette. Mint a Népszava is beszámolt róla, 2017-ben súlyos szabálytalanságok merültek fel az általa vezetett cégek környékén. A Miniszterelnökség rendelt egy titkos átvilágítást, amiből kiderült, hogy 

a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. vezetőjeként Gyutai előbb ötmillióból felújíttatott egy várbeli lakást, majd beköltözött oda és két évig lakott benne úgy, hogy nem fizetett bérleti díjat de még rezsit sem. De az is előfordult, hogy egy Krisztina körúti 82 négyzetméteres lakást havi ötezer forintért adtak bérbe.