Velencei-tó;

Civilek megkezdték a Velencei-tó vízpótlását: palackokból öntötték a vizet a tóba

Légyott figyelemfelkeltő akciót tartottak a Holdfény szabadstrandon.

Elkezdték feltölteni a Velencei-tavat a Civilek a Velencei-tóért Facebook oldal és csoport szimpatizánsai. Mintegy százan jelentek meg szombaton a LÉGYOTT fantázianevű megmozduláson, hogy vizes palackjaik tartalmát a tóba öntsék.

Vas Péter, a figyelemfelkeltő akció szervezője lapunknak elmondta: éppen egy évvel ezelőtt volt egy demonstrációjuk, amikor is a Velencei-tó állapotának megőrzése érdekében egy 10 pontból álló petícióhoz gyűjtöttek aláírásokat. (Ezt a petíciót aztán mintegy ötezren írták alá). Az évfordulóhoz kapcsolódóan és a tó körül kialakult prolbémák miatt most újból megmozdulást szervezett a csoport.

Vas Péter szerint ugyanis

míg a vízügyi igazgatóság hivatalos adatai szerint a Velencei-tó 46 százaléka hiányzik, a politikusok nem csinálnak semmit, pedig fontos lenne, hogy ezügyben intézkedjenek!

Ahogy arról mi is beszámoltunk, csak blöffnek látszik a vízpótlás Velencén, azt az immár több mint fél méternyi vízoszlopot, ami hiányzik a tómederből, a belátható jövőben biztosan nem fogják a kormány által ígért módon és forrásból beletölteni.