őrizetbe vétel;bűnszövetség;csalás;Csongrád-Csanád megye;

2021-08-06 13:52:35

El nem végzett áruszállítások kifizettetésével csaknem 200 milliót csaltak ki egy makói cégtől

Hamis szállítóleveleket és számlákat állított ki egy négytagú társaság.

Bűnszövetségben, üzletszerűen, jelentős kárt okozó csalás és 346 rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt indított eljárást a Makói Rendőrkapitányság két 50 éves hódmezővásárhelyi és egy 41 éves makói férfi, valamint 26 éves szintén makói női társuk ellen – írja a police.hu.

A négytagú társaság a megalapozott gyanú szerint hamis szállítóleveleket és számlákat állított ki Hódmezővásárhelyen és Makón, amelyekkel éveken át, több mint 178 millió forintot csaltak ki egy ugyancsak makói cégtől. Az eljárás adatai alapján 2014-től a valóságban meg nem történt áruszállítások kifizettetésével tették ezt, bűnszövetségben.

A Makói Rendőrkapitányság nyomozói és járőrei 2021. augusztus 2-án a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitánysággal és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitánysággal együtt, összehangolt akció keretében összesen 14 helyszínen végeztek kutatásokat Makón, Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Maroslelén.

Az egy időben, különböző telephelyeken, magánlakásokban és könyvelő irodákban végrehajtott kutatások alkalmával a rendőrök nagy mennyiségű tárgyi bizonyítékot foglaltak le. A hódmezővásárhelyi férfiakat és a makói nőt gyanúsítotti kihallgatásuk után őrizetbe vették és az ügyészségen kezdeményezték letartóztatásukat,