Deutsch Tamás;Cseh Katalin;OLAF;bejelentés;Európai Unió;

2021-08-10 15:34:00

Deutsch Tamás nem viccelt, feljelentette Cseh Katalint az OLAF-nál

A fideszes politikus szerint kollégája az Európai Unió jó hírnevét is veszélybe sodorja.

Európai Uniós közpénzeket érintő csalás alapos gyanúja miatt kívánok bejelentést tenni az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) – tette közzé Facebook-bejegyzésében Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő, hogy korábbi beharangozásával egyezően beadvánnyal fordult a testülethez.

Szerinte az ügyben momentumos kollégája: Cseh Katalin európai parlamenti képviselő érintett, ugyanis a Pannónia Nyomda Kft.-nek 2013. január 25. és 2018. január 10. között ügyvezetője volt. Ez szerinte a következőért fontos:

Az ügy lényege Deutsch szerint, hogy az említett társaság olyan „holografikus nyomtató” fejlesztésére pályázott, ami már korábban rendelkezésére állt egy másik cégnek, amelyik ugyanoda volt bejelentve, mint Cseh Katalin egykori cége. Ezzel – mint kifejtette – Cseh Katalin, aki uniós intézmény tagja, vagyis képviselő, „súlyos kötelességszegést követett el”.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Cseh Katalin korábban közleményben írta, hogy szerinte megmosolyogtató, amikor a Fidesz emleget OLAF-vizsgálatot, már csak azért is, mert az elmúlt években pont a Fidesz volt az, aki mindent megtett, hogy ellehetetlenítse az uniós ellenőrzéseket.