Deutsch Tamás;korrupciógyanú;Európai Csalás Elleni Hivatal;Cseh Katalin;

Deutsch Tamás azt kérdezi, hová tűnt Hadházy Ákos és az OLAF-hoz fordul Cseh Katalin állítólagos ügye miatt

A Fidesz fenegyereke szerint itt "umbulda, visszaélés, pénzlenyúlás, saját zsebre dolgozás" esete forog fenn.

A Fidesz szerint Cseh Katalin és céghálójának ügye komoly kérdéseket vet fel, az európai uniós támogatásokat érintő csalás gyanúja merül fel, ezért az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, az OLAF-hoz fordulnak

- mondta Deutsch Tamás, a nagyobbik kormánypárt EP-képviselője csütörtökön az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában.

A fideszes politikus feltette a kérdést, hogy hová tűnt Hadházy Ákos. A "maga által kiagyalt kamuügyek" feltárásában évek óta "fontoskodó" politikus hallgat "a méhlegelőn", ahogy "a modernek és progresszívek" nevezik a gazt és a parlagfüvet. Eközben napok óta egyre súlyosabb kérdéseket vet fel egy valódi botrány, Cseh Katalin ügye - jelentette ki Deutsch Tamás. Hozzátette: nem is kellene Hadházy Ákosnak a világ végére mennie, hogy feltárhasson, elég lenne körülnéznie a sajátjai körében, a Momentum háza táján.

Cseh Katalin a Momentum nevű baloldali szivárványkoalíciós párt politikusa EP-képviselőként évek óta egyetlen dologgal foglalkozik, minden energiájával a saját hazája ellen dolgozik. Óriási vehemenciával áskálódik Magyarország és a magyar emberek ellen - fogalmazott. Hozzáfűzte: Cseh Katalin mindennel kapcsolatban korrupciót, visszaélést, pénzlenyúlást kiált, ezzel vádaskodik.

A fideszes politikus közölte: "akasztják a hóhért", Cseh Katalin lelepleződött. Kiderült, hogy amit a magyarok tíz- és százezreiről folyamatosan hazudott, azt valójában ő maga csinálta. "Umbulda, visszaélés, pénzlenyúlás, saját zsebre dolgozás" - mondta Deutsch Tamás.

Azt mondta: egy Cseh Katalin által vezetett cég és a Cseh család üzleti köre a hazai forrásokat és az uniós támogatásokat "rendszerszintűen megcsapoló céghálózatként" működött, ennek érdekében telephelyeik névleges áthelyezésével ügyeskedtek.

Kiderült az is, hogy Cseh Katalin 2013 és 2018 között egy olyan céget vezetett, amely a 2024-es magyarországi olimpia megszervezésére hivatkozva nyert uniós támogatásokat. Úgy vezette ebben az időben ezt a céget, hogy közben pártjával, a Momentummal a magyar olimpiát fúrta meg 2017-ben. 

"Kiderült ismét, hogy Cseh Katalint csak a pénz és a hatalom érdekli"

- hangoztatta.

Deutsch Tamás hozzátette: kiderült, hogy az a technológia, amelynek a kifejlesztésére a Cseh család cége uniós pénzeket nyert, már korábban is létezett, sőt az ő céghálózatuké volt.

Cseh Katalin és céghálójának ügye komoly kérdéseket vet fel, az európai uniós támogatásokat érintő csalás gyanúja merül fel, ezért az ügyben az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz, az OLAF-hoz fordulnak - mondta a fideszes EP-képviselő, hozzátéve: azért dolgoznak, hogy az uniós pénzeket ne lehessen ellopni.

Mint lapunk is beszámolt róla, a kormánymédia szerint a Momentum politikusa jogtalanul vehetett fel uniós pénzeket, mivel egy olyan technológiát adott el újdonságként, amely már létezik és ezzel jutott forrásokhoz. Cseh Katalin első reakciójában mindent tagadott és sajtópereket helyezett kilátásba.

FRISSÍTÉS 21:10 - Hadházy Ákos reagált Deutsch Tamás kijelentéseire. Hogy mivel vágott vissza az ellenzéki politikus, azt ide kattintva olvashatja el.   

FRISSÍTÉS 21:41 - Cseh Katalin ugyancsak megszólalt a fideszes politikus által elmondottakkal kapcsolatban. A Momentum politikusa azt hangoztatta, áll minden vizsgálat elé. Erről bővebben ide kattintva olvashat.