oktatás;Emmi;tanárok;álláshirdetés;Momentum;

Tanárkereső álláshirdetések százait tűzték ki az Emmi kapujára

A Momentum az égető pedagógushiány miatt Káslerék lemondását követeli.

Házhoz vittük a miniszternek a tanárokat kereső álláshirdetések százait, hadd lássa a saját szemével, hogy milyen súlyos probléma a pedagógushiány – írta Facebook-oldalán Tóth Endre, a Momentum oktatáspolitikusa. A párt az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetőjének, Kásler Miklósnak és beosztottjainak a figyelmét kívánta felhívni akciójával a tanév közeledtével erre az égető gondra.

„Húsz éve nem volt ilyen alacsony a pedagógusok száma Magyarországon, mint most, ágazati szakértők szerint több mint tízezer pedagógus hiányzik a rendszerből. Jelenleg is több ezer szakembert keresnek a közszféra állásportálján, ezekből ragasztottunk ki 250-et az EMMI kapujára, hadd lássa a miniszter úr munkába menet, hogy milyen komoly problémát söpör évek óta a szőnyeg alá”– írta Tóth Endre.

Hozzátette, hogy a minisztériumot őrző készenléti rendőrök igazoltatták az akciózókat, és közölték velük: a „településkép elcsúfítása” miatt mérlegelik, hogy szabálysértési eljárást indítsanak ellenük. Ők azonban mást szeretnének, s leszögezték:

„Ha pedig a felelős miniszter és államtitkár nem képesek szembenézni a problémával és lépéseket tenni annak orvoslására, akkor egyetlen tisztességes dolgot tehetnek: beadják a lemondásukat.”